În ultimii ani, Movistar a dezamăgit crunt în Le Tour. Aproape de fiecare dată echipa spaniolă a venit cu doi sau trei lideri (Quintana, Valverde și Landa) și niciodată nu a reușit să îi pună probleme reale lui Sky/Ineos. Asta în principal din cauza faptului că fiecare dintre rutierii formației iberice alerga pentru gloria personală, fără a se gândi la binele comun al echipei.
Ineos va aduce pentru prima oară în Turul Franței trei lideri, Bernal, Froome și Geraint Thomas câștigând toți trei competiția, în ultimii ani. Acest lucru a creat deja o polemică, existând zvonuri că cvadruplul câștigător al Le Tour ar putea să schimbe echipa în perioada de mercato din vară, însă în cele din urmă Froome a ales să rămână "pe loc" până la finalul contactului, în iarnă.
Nairo Quintana nu crede că ce a pățit el la Movistar se va repeta cu Ineos, formație care știe foarte bine să gestioneze relațiile inter-umane de la nivelul lotului.
Turul Spaniei
Quintana a decis să nu ia startul în Vuelta, după ce a ieșit pozitiv la o substanță interzisă în TDF
18/08/2022 LA 13:50
"Sunt convins că Ineos va avea abilitatea de a controla lucrurile cum trebuie. Chiar dacă vor avea trei lideri în Turul Franței, nu vor exista rivalități. Cursa va arăta cine va fi mai puternic și cine se va lupta cu șanse reale pentru un loc cât mai bun la general", a spus Quintana pentru Marca, pentru ca apoi să dea un pronostic pentru Turul Franței: "Din punctul meu de vedere Ineos e marea favorită, iar Egan e principalul candidat să ducă tricoul galben la Paris".

Ce așteptări are Quintana de la Turul Franței 2020

Quintana a început o nouă filă de poveste din cariera sa la Arkea, formație pro-continentală unde presiunea e mult mai mică.
Columbianul a reușit deja în primăvară o victorie fantastică pe Mont Ventoux, în Tour de la Provence (cu record de timp pe celebra ascensiune) și a câștigat etapa "regină" din Paris Nisa. Ca atare, Nairo își permite să aibă așteptări mari de la Turul Franței.
"Mereu am avut motivația să fiu acolo sus, cu cei mai buni. Am început foarte bine anul și sper să confirm, visez la un loc pe podium în Turul Franței. Acesta este obiectivul pe care mi-l propun pentru 2020", a mai spus Nairo.
Quintana ar putea avea o problemă în contextul în care echipa Arkea e una destul de slabă, doar Barguil fiind capabil să îl ajute în mod real pe cățărările cele mai dificile. Totuși, sprinterul Nacer Bouhanni a confirmat deja că nu va veni în Le Tour, astfel că toată echipa va fi construită în jurul liderului său.
"E posibil să simt lipsa unor rutieri mai puternici pentru etapele grele din munți. Dar, ușor-ușor, vom vedea ce e de făcut. Este adevărat că echipele mari au rutieri mai puternici, însă eu am încredere în Arkea", a mai spus columbianul.

Favoriții lui Quintana pentru Giro și Vuelta: Nibali și Valverde

Pandemia de coronavirus a făcut ca ultima săptămână din Giro să se suprapună cu prima din Vuelta, astfel că rutierii de general vor avea de ales între cele două mari tururi. Din câte se pare în acest moment, Turul Italiei va beneficia de prezența a mai multe nume mari, iar Quintana și-a permis să facă un pronostic pentru cele două competiții.
"Pentru Giro, cred că Nibali are cele mai mari șanse să câștige, în timp ce în Vuelta îl văd pe Valverde învingător. Pentru Campionatele Mondiale, nu pot să nominalizez pe cineva, e vorba de o cursă de o singură zi, iar echilibrul este evident", a încheiat Quintana.
Turul Franței
Pidcock, victorie magică pe L'Alpe d'Huez, în etapa a 12-a din Turul Franței! Vingegaard, de neatins
14/07/2022 LA 16:25
Turul Franței
Vingegaard, victorie colosală în etapa a 11-a din Turul Franței! I-a luat lui Pogacar tricoul galben
13/07/2022 LA 15:31