Cu 114 victorii de-a lungul carierei, Sagan a avut un 2020 cenușiu, salvat pe final de impresionanta victorie de la Tortoreto, în Turul Italiei.
Totuși, marile obiective ale stagiunii - victorii de etapă în Turul Franței și tricoul verde - au fost ratate, deși a beneficiat de sprijinul necondiționat al Borei, care a făcut tot ce e posibil ca Sam Bennett să nu câștige tricoul pe puncte în Le Tour.
Sagan nu consideră că e într-o formă slabă și e de părere că valul de critici vine ca urmare a aștpetărilor prea ridicate, după sezoane cu adevărat speciale, în care a obținut succese impresionante.
Paris - Roubaix
Paris-Roubaix 2021 | Van Aert și Van der Poel sunt mari favoriți, dar Deceuninck are o echipă de vis
30/09/2021 LA 15:11
"Când câștigi foarte des, așteptările oamenilor cresc, dar de foarte multe ori e o diferență de doar câțiva centimetri între primul și al doilea clasat într-o cursă. Dar oamenii și-i amintesc doar pe cei care se impun", a spus Sagan pentru Gazzetta dello Sport.

Sagan, mulțumit de prima victorie din Giro

Dacă în Turul Franței a obținut doar două locuri trei de etapă, specialiștii considerând că nu mai are sprintul pentru a se bate cu cei mai rapizi oameni din pluton, dar nici explozia pentru a îi învinge pe puncheuri, în Giro Sagan a reușit în oarecare măsură să își salveze sezonul.
Deși Demare nu i-a dat vreo șansă în rundele încheiate la sprint, francezul reușind 4 victorii de etapă, slovacul a impresionat la jumătatea cursei. În etapa a 10-a, Sagan a luat totul pe cont propriu, a mers în evadare și a câștigat la capătul unei prestații care ne-a adus aminte de recitalurile de altă dată date în clasice.
"Încerc să obțin cât mai multe succese, fac tot ce depinde de mine și nu mă gândesc la ce comentează lumea sau ce scrie presa. Nu aveam victorie în Giro, acum am, iar asta mă face fericit. Mi-a plăcut modul în care am obținut acel succes, am ieșit la atac, m-am luptat și am suferit pentru el. Cred că tuturor le-a plăcut etapa pe care am câștigat-o în Turul Italiei. A fost un obiectiv important pentru mine: chiar dacă nu se poate compara cu un titlu mondial, spre exemplu, acea victorie va avea mereu un loc special în inima mea", a mai spus slovacul.

Sagan nu se retrage!

Lui Sagan îi expiră contractul cu Bora la finalul lui 2021 și se speculează că germanii nu ar dori să îi mai prelungească înțelegerea, în condițiile în care vorbim despre cel mai mare salariu dintre rutierii profesioniști. S-a speculat chiar că fostul triplu campion mondial ar dori să se retragă, el însuși alimentând în trecut aceste zvonuri după ce a spus deschis că nu va avea o carieră atât de lungă precum Valverde. Cert e că Sagan e încă motivat și va continua și din 2022, chiar dacă nu la Bora.
"De la un an la altul totul se schimbă, dar eu încă vreau să concureze, vreau să câștig și vreau să particip la curse. Sunt fericit cu ceea ce realizez și mă bucur că fanii apreciază stilul meu. Nu sunt terminat încă. Dacă voi câștiga 20 de curse în 2021, oamenii vor spune imediat că m-am "întors". Ar fi fals, cum e fals să spui că sunt ieșit din formă. Pur și simplu sunt momente și momente, sunt multe variabile în ciclism și multe lucruri care se schimbă", a concluzionat slovacul.
Ciclism
Julian Alaphilippe, campion mondial și în 2021! Francezul și-a surclasat rivalii, în Flandra
26/09/2021 LA 14:46
Ciclism
Campionatele Mondiale de Ciclism: favoriții în cursa de șosea. Cine îl oprește pe Wout Van Aert?
24/09/2021 LA 11:46