Tim Wellens a obținut a 2-a victorie de la această ediție a Turului Spaniei, după ce a câștigat și etapa a 5-a. Belgianul de 29 de ani a fost cel mai puternic dintr-un grup de 6 rutieri care au ajuns să lupte pentru victorie, plutonul venind la aproape 4 minute distanță.
Wellens a fost primul care a declanșat sprintul final cu 500 de metri înainte de linia de sosire și, chiar dacă la un moment dat părea că va fi întrecut de Michael Woods, a rezistat în frunte datorită plasamentului excelent de pe șosea în virajele de pe final.
"Nu este niciodată ușor să câștigi. Am avut un ritm extraordinar de la început până la final. Știam că trebuie să fiu în față, pentru că știam că va fi o succesiune de viraje pe final. M-a ajutat că am început sprintul din prima poziție. Am venit aici cu obiectivul de a câștiga măcar o etapă și iată că avem 2 victorii.", a spus Wellens la finalul etapei.
Turul Franței
Hugo Houle s-a impus din evadare în etapa a 16-a din Turul Franței! Vingegaard, de neclintit
19/07/2022 LA 15:21
În lupta din vârful clasamentului general nu s-a întâmplat nimic deosebit, favoriții făcând meci egal, așa cum era de așteptat.
Mâine urmează o etapă foarte lungă, 230,8 kilometri între Mos și Puebla de Sarabia. Pe traseu sunt 5 cățărări repertoriate, dar toate da categoria a 3-a, astfel că nu este de așteptat să se întămple nimic spectaculos în lupta pentru tricoul roșu. Astfel, evadarea va avea din nou prima șansă la victorie.

Desfășurarea etapei a 14-a din Vuelta 2020

Fiind o etapă favorabilă evadării, mulți rutierii au încercat să se interpună în grupul atacanților zilei. În cele din urmă s-a format un grup de 7 rutieri: Marc Soler (Movistar Team), Tim Wellens (Lotto Soudal), Van Baarle (Ineos Grenadiers), Thymen Arensman (Team Sunweb), Michael Woods (EF Pro Cycling), Pierre Luc Perichon (Cofidis) și Zdenek Stybar (Deceuninck Quick Step).
Cum Marc Soler era cel mai aproape în clasamentul general, la peste 18 minute distanță, evadarea a primit liber din partea plutonului, distanțându-se și la 5 minute în față. Ulterior, ecartul a scăzut, dar cu apropierea liniei de finish era tot mai clar că învingătorul se va alege din grupul evadaților.
Pe coborârea de pe Alto de Abelaira, Zdenek Stybar și Marc Soler s-au distanțat, iar Tim Wellens li s-a alăturat. Cei trei rutieri aveau 12 secunde avans față de urmăritorii Michael Woods, Van Baarle și Thymen Arensman la intrarea în ultimi 10 kilometri.
Cu un kilometru înainte de final, cei 3 din față au fost ajunși, astfel că 6 rutieri s-au luptat pentru victoria de etapă. Tim Wellens a fost primul care a declanșat sprintul și a reușit să-l ducă până la final. Michael Woods a terminat al 2-lea, iar Zdenek Stybar a sosit pe locul 3.
Clasamentul etapei a 14-a din Vuelta 2020
https://i.eurosport.com/2020/11/04/2928702.jpg
Clasamentul general după etapa a 14-a
https://i.eurosport.com/2020/11/04/2928703.jpg
Ciclism
Strade Bianche 2022. 3 mari favoriți, într-una dintre cele mai spectaculoase clasice din an
03/03/2022 LA 12:50
Olympic Games
Wout Van Aert, principalul favorit la medalia de aur în cursa de șosea de la Jocurile Olimpice?
22/07/2021 LA 17:56