Etapa a 6-a din Tirreno-Adriatico era una rezervată sprinterilor, dar plutonul a "dormit" în cea mai mare parte a cursei și evadarea a avut câștig de cauză. Aceasta a fost formată din 6 rutieri și a avut și peste 6 minute avans. În momentul când echipele importante au început să ducă o trenă mai susținută acesta a scăzut, dar a fost prea târziu.
Jan Bakelants (Intermarche-Wanty-Gobert), Simone Velasco (Gazprom-RusVelo), Mads Wurtz Schmidt (Israel Start-Up Nation), Brent Van Moer (Lotto Soudal) și Nelson Oliveira (Movistar) au rezistat în frunte și cu 10 kilometri înainte de final era clar că dintre ei se va alege câștigătorul.
Citește și: ROGLIC ȘI-A DISLOCAT UMĂRUL ÎN PARIS-NISA. ANUNȚUL SLOVENULUI, DUPĂ O ZI DE COȘMAR
Ciclism
Julian Alaphilippe, campion mondial și în 2021! Francezul și-a surclasat rivalii, în Flandra
26/09/2021 LA 14:46

Mads Wurtz Schmidt a câștigat etapa a 6-a din Tirreno-Adriatico

Mads Wurtz Schmidt a fost cel mai puternic și și-a trecut în palmares cea mai importantă victorie a carierei. Danezul a fost campion mondial U23 în 2015, dar apoi nu a reușit rezultate impresionante, dar astăzi a profitat de ocazia ivită și s-a impus.
Pe locul secund s-a clasat belgianul Brent Van Moer, iar ultima treaptă a podiumu-ului a fost ocupată de Simone Velasco.
"S-a mers foarte rapid, dar am reușit să mă infiltrez în evadare. Am colaborat foarte bine în față și am câștigat în cele din urmă. Pentru mine este o ușurare și o fericire formidabilă că am reușit un asemenea succes. De când am devenit profesionist visez la o asemenea victorie.", a spus danezul de 26 de ani.
Mâine va fi ultima etapă a acestei ediții, un contratimp de 10 kilometri, pe un traseu perfect plat la San Bendetto del Tronto. Pogacar are un avans de peste un minut în fruntea clasamentului general și doar printr-o minune mai poate pierde competiția. Wout Van Aert are și el asigurat practic locul secund, în timp ce Mikel Landa și Egan Bernal vor lupta pentru locul 3.
Clasamentul etapei a 6-a din Tirreno-Adriatico
https://i.eurosport.com/2021/03/15/3012337.jpg
Clasamentul general după etapa a 6-a
https://i.eurosport.com/2021/03/15/3012341.jpg
Tirreno - Adriatico
Wout Van Aert a câștigat contratimpul din Tirreno-Adriatico! Tadej Pogacar s-a impus la general
16/03/2021 LA 15:29
Tirreno - Adriatico
Van der Poel, succes în Tirreno, după un atac cu 52 km înainte de final. Pogacar, lider autoritar
14/03/2021 LA 15:06