Organizatorii urmează să stabilească exact ce se va întâmpla dacă vor fi constrânși să întrerupă Turul Franței din cauza pandemiei. Există voci care susțin că trofeul ar trebui oferit liderului din clasamentul general în momentul întreruperii, dacă până atunci va fi trecut un anumit număr de etape.
Dacă se va anunța oficial acest lucru, atunci ar putea exista modificări serioase în strategiile echipelor, neștiindu-se cu exactitate când se va încheia marele tur.
Tom Dumoulin, unul dintre liderii de la Jumbo Visma, a declarat că echipa olandeză nu ia în calcul acest scenariu: "Nu avem un plan strategic pentru a fi în frunte în cazul în care cursa se oprește după o săptămână și jumătate."
Ciclism
Caleb Ewan ratează Milano-Sanremo. Luptă în doi pentru victoria finală în prima clasică monument
18/03/2022 LA 12:47
Rutierul olandez, care are ca principal scop să îl ajute pe Primoz Roglic în lupta pentru tricoul galben, este de părere că dacă Turul Franței va fi întrerupt la un moment dat, iar rutierul din fruntea clasamentul general va fi declarat câștigător, acesta nu ar fi unul real: "Câștigătorul după o săptămână și jumătate nu este adevăratul câștigător al Turului Franței. Acesta nu ar fi un Tur al Franței, ci o cursă de zece zile. Este ceva cu totul diferit."
https://i.eurosport.com/2019/07/21/2642524.jpg

Tom Dumoulin: "Nu este recomandabil ca fanii să vină la curse"

Turul Franței va începe mâine pe fondul unei creșteri masive a cazurilor de coronavirus în Franța, dar organizatorii au pus la punct un protocol strict pentru a se asigura că Marea Buclă va fi dusă la final. Există încă dezbateri asupra regulii conform căreia o echipă trebuie să fie exclusă dacă are 2 cazuri pozitive printre rutieri, dar până la start se speră ca autoritățile medicale franceze își vor relaxa poziția în această privință.
Tom Dumoulin nu crede că este în pericol desfășurarea competiției, dar admite că situația este una specială și îi sfătuiește pe fani să nu vină la cursă: "În acest moment situația nu arată bine dacă privim cifrele de la Nisa sau din Franța în general. Dar noi suntem doar în bule și tot ce ne dorim este să concurăm. Pentru fani vor fi multe consecințe. Nu este recomandabil să vină la cursă, mai ales cei din Olanda. Nu este un Tur al Franței obișnuit, dar noi în calitate de rutieri suntem foarte fericiți să fim aici și vom profita la maxim."
Lupta pentru tricoul galben din acest an se anunță una palpitantă. Jumbo-Visma se aliniază la start cu una dintre cele mai puternice echipe din cursă, cu Primoz Roglic pretendent clar la tricoul galben și cu Tom Dumoulin o variantă de rezervă de lux. În ciuda pierderii lui Steven Kruijswijk, nerefăcut după accidentul din Critriul Dauphine, și incertitudinii stării fizice a lui Roglic, Jumbo Visma amenință să oprească dominația celor de la Ineos din ultimii ani.
"Nu este doar o bătălie între Jumbo Visma și Ineos. Cel puțin 20 de rutieri pornesc cu gândul de a câștiga sau a fi pe podium. Trebuie doar să ne asigurăm că vom fi cei mai buni dintre ei.", a spus Dumoulin despre lupta pentru tricoul galben.
Ciclism
Primoz Roglic, la "munca de jos". Va fi locotenentul lui Van Aert în Milano-Sanremo
14/03/2022 LA 10:23
Ciclism
Veste uriașă: echipa lui Edi Grosu a primit wildcard pentru Giro 2022
28/02/2022 LA 12:55