Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Tao Geoghegan Hart nu merge să își apere titlul în Giro! Britanicul se duce în Turul Franței

Cristian Mihală

Actualizat 03/02/2021 la 15:41 GMT+2

Tao Geoghegan Hart, câștigătorul din Turul Italiei 2020, nu va fi la startul Giro 2021. Britanicul de 25 de ani a ales, împreună cu Ineos, să meargă în Turul Franței.

Giro-Sieger 2020 Tao Geoghegan Hart (Ineos Grenadiers) mit dem Siegerpokal in Mailand

Credit imagine: Getty Images

Chiar dacă traseul din Turul Franței nu i se potrivește mănușă, având foarte mulți kilometri de contra-timp, lucru care îi avantajează pe rutieri ca Roglic, Geraint Thomas sau Froome, Tao a decis să ia parte la primul său Tur al Franței.
Dave Brailsford vrea probabil să alinieze o echipă pe măsura lui Jumbo Visma, pe lângă Geraint Thomas și Geoghegan Hart urmând ca din formația Ineos să facă parte și Richie Porte. Nu e exclus și ca Egan Bernal sau Pavel Sivakov să fie la startul Le Tour, deși columbianului i se potrivește mai bine Giro. Totuși, el are în continuare probleme la spate și s-ar putea ca la startul Turului Italiei să nu fie la nivel optim.
"Am fost cam 50-50, pentru că ambele Tururi mi se par extrem de interesante, de motivante. Iubesc să concurez în Italia, mi-a plăcut enorm experiența din Giro 2020. Ar fi fost incredibil să mă întorc acolo anul acesta și să port numărul 1. Înțeleg importanța acestui lucru, dar am simțit ceva mai mult că am nevoie de o nouă provocare. Voi fi în cea mai mare cursă ciclisă, Turul Franței", a spus Tao Geoghegan Hart pentru The Telegraph.

Geraint Thomas și Tao Geoghegan-Hart, colideri în Turul Franței?

Un câștigător de mare tur să facă o treaba de locotenent nu e exclus, mai ales că vorbim de Ineos. Totuși, e posibil ca Tao să aibă statut de co-lider, chiar dacă parcursul e mult mai bun pentru "G".
Întrebat de pe ce poziții se va pleca în Turul Franței, Geoghegan Hart a dezvăluit că acest lucru nu s-a discutat încă, dar că timpul și forma va arăta fidel cine va fi rutierul protejat.
"Nu am purtat încă o discuție de genul ăsta, să fiu sincer. Cred că după Criteriul Dauphine se va decide, acolo vom vedea cine e mai în formă", a mai spus Tao.
Giro 2020 a avut mulți kilometri de contra-timp, motiv pentru care Geraint Thomas a fost considerat de specialiști unul din marii favoriți. Acesta a căzut, însă, și a fost nevoit să abandoneze, iar la rampă a ieșit Tao. Probabil că Brailsford mizează pe aceeași logică și pentru Le Tour 2021: dacă se întâmplă ceva cu "G", Ineos să aibă la dispoziție un plan "B" de lux.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo