Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Andy Schleck ştie cine va câştiga Turul Franţei 2022! Pariul fostului mare căţărător

Cristian Mihală

Publicat 18/07/2022 la 14:16 GMT+3

Andy Schleck, câştigător la masa verde a Turului Franţei 2010, după ce Contador a fost suspendat, a comentat primele două săptămâni din Marea Buclă. În Pirinei se anunţă o luptă palpitantă pentru tricoul galben, dar fostul căţărător de la CSC şi Trek merge pe mâna lui Jonas Vingegaard.

Vingegaard e Pogacar durante la tappa di Carcassonne al Tour de France 2022

Credit imagine: Getty Images

Liderul lui Jumbo, Jonas Vingegaard, intră în a treia săptămână de Turul Franţei cu un avans de două minute şi 22 de secunde faţă de Pogacar, principalul urmăritor. O diferenţă liniştitoare, dar echipa olandeză i-a pierdut ieri pe Primoz Roglic şi Steven Kruijswijk, în timp ce însuşi Vingegaard a căzut (la fel şi Benoot care a venit cu o întârziere de 20 de minute, semn că s-a resimţit după contactul cu asfaltul).
Chiar şi în aceste condiţii, Andy Schleck, de 3 ori pe podiumul general la Paris, în Le Tour, şi câştigător la masa verde a ediţiei din 2010, nu crede că Pogacar va recupera ecartul existent. Pirineii propun 3 runde grele, dar doar una e suficient de complicată încât să se creeze diferenţe mari între favoriţi. Cel puţin asta indică nişte calcule lapidare, "pe hârtie", iar Schleck pare să le dea crezare.
"Cred că Vingegaard va câștiga, până la urmă. A arătat că nu are slăbiciuni. Credeam că în runda cu final pe Mende, o cățărare explozivă, Tadej va reuși să recupereze ceva, dar Jonas a rămas în roata lui. Nici măcar nu a fost aproape să îl distanțeze. Mi-a dat senzația chiar că, dacă Vingegaard și-ar fi dorit să atace, l-ar fi distanțat pe Pogacar. Jonas rulează foarte inteligent și îl văd mare favorit să câștige Turul Franței. Etapa cu Hautacam va fi cea mai grea și, deși Jumbo Visma a pierdut cicliști, cred că Vingegaard va rezista. Probabil că Pogacar va mai câștiga o etapă, dar nu îl văd în galben la Paris", a spus Andy Schleck într-un interviu pentru velonews.com.

Tadej Pogacar, greşeli mari în Turul Franţei

Probabil că fostul mare rutier se raportează şi la inteligenţa arătată de Vingegaard în cursă când îl indică pe danez câştigător.
Schleck crede că diferenţa de peste două minute din acest moment nu are atât de mult justificare în ceea ce a realizat Jumbo pe Galibier, înainte ca Vingegaard să "finalizeze", pe Col de Granon, ci e consecinţa unor greşeli făcute de Pogacar. Acesta nu doar că a răspuns tuturor atacurilor pe legendara căţărare, dar a încercat să atace, deşi era izolat de toţi coechipierii săi.
În consecinţă, Pogacar s-a expus, într-o etapă în care căldura şi altitudinea i-au fost de asemenea inamici. Tadej a arătat că nu e suficient "de copt" şi că se bazează prea mult pe instinct, astfel că îi va fi greu să mai recupereze terenul pierdut. O manevră a la "Floyd Landis" e puţin probabilă, deşi cu siguranţă că tânărul sloven va ataca de departe în Pirinei.
"Jumbo Visma l-a ucis pe Pogacar în acea etapă, dar vina îi aparține lui Tadej. Nu vorbesc de răspunsul la atacurile lui Roglic, pentru că nu știa în ce stare e Primoz în acel moment. Dar de ce a atacat el pe Galibier? Sunt greșeli stupide în care și-a pierdut energia și a risipit tot ce adunase în prima săptămână. Una în care a arătat că e cel mai puternic. Ar fi fost încă în galben dacă nu comitea acele erori pe Galibier. A fost nevoie de o singură cățărare ca să piardă tricoul galben și să aibă șanse reduse să îl mai recupereze. Nu trebuia să fi atacat", a mai spus fostul mare rutier din Luxembourg.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo