Jumbo Visma a anunţat deja echipa din jurul lui Roglic, care va dori să adauge la cele două Vuelta din palmares şi cel mai prstigios tricou distinctiv din ciclism, cel galben. În 2020 a fost foarte aproape, dar Pogacar i-a "furat" locul 1 în penultima etapă, când toţi considerau că afacerea la general e închisă.
Ineos nu a contat în lupta la vârf anul trecut, dar acum revine cu o echipă stelară. Din ea vor face parte trei foşti câştigători de mare tur - Geraint Thomas, Richard Carapaz şi Tao Geoghegan-Hart -, dar şi restul echipei va fi una redutabilă. 5 dintre Richie Porte, Laurens De Plus, Michał Kwiatkowski, Jonathan Castroviejo, Luke Rowe şi Rohan Dennis vor fi în sprijinul lui Geraint Thomas, Richard Carapaz şi Tao Geoghegan Hart.

Geraint Thomas, planul "A" al Ineos pentru Turul Franţei

Turul Spaniei
Richard Carapaz s-a impus în etapa a 12-a din Vuelta, după un atac superb dat în ultimii kilometri
01/09/2022 LA 15:24
Pe hârtie "G" pare să deţină cele mai mari şanse, dacă ajunge în forma sa de top şi e ferit de căzături. Asta pentru că galezul e printre cei mai buni din lume la contratimp, iar traseul Le Tour de anul acesta programează cei mai mulţi kilometri contra-cronometru din 2013 până în prezent.
Dave Brailsford a anunţat care sunt planurile pentru Le Tour şi Giro, urmând ca în Vuelta să meargă, probabil, rutierii care nu şi-au atins obiectivele sau care nu au avut şansa să fie lideri.
"Ne-am întrebat dacă să punem toţi marii ciclişti în Turul Franţei sau să îi împărţim. Cred că am ales echipe echilibrate, care să facă faţă cu succes în marile tururi", şi-a început team managerul lui Ineos discursul, pentru ca apoi să vorbească despre selectarea lui Carapaz, fost învingător de Giro, în lotul pentru Le Tour. Ecuadorianul va fi asul din mânecă, rutierul care să îi hărţuiască în munţi permanent pe Jumbo Visma şi UAE.
"Cel mai mult la Richard mă impresionează faptul că nu se teme să atace, indiferent de circumstanţe. Dacă va fi să câştige Le Tour anul ăsta, cum o va face? Atacând, normal. El reprezintă o parte foarte importantă din strategia noastră pentru Turul Franţei, modul în care merge de aproape doi ani determinându-ne să avem mare încredere în el", a mai spus oficialul Ineos.

Bernal, spre Giro

Egan Bernal nu ar fi avut şanse mari în Turul Franţei, având în vedere că Roglic, Geraint Thomas şi chiar Pogacar sunt mult mai puternici la contratimp.
Ca atare, el va fi trimis în Turul Italiei, scopul fiind tricoul roz, chiar dacă Ineos nu vrea să pună presiune. Columbianul vine după o perioadă dificilă, cu mari probleme la spate, dar se speră că va fi într-o formă optimă la startul primului mare tur din 2021.
El va fi sprijinit de Pavel Sivakov, un tânăr căţărător impresionant, dar care a avut în ultimii doi ani mari ghinioane, căzând de mai multe ori. Filippo Ganna, câştigător a patru etape în Giro 2020, va fi şi el prezent în echipa britanică, însă el poate să îi ajute pe lideri în principiu doar pe plat.
"Când a venit prima oară în Europa, m-a impresionat zâmbetul lui larg. Era un rutier agresiv şi carismatic. Vrem ca el să se bucure de curse din nou. Dacă face asta, vor veni şi rezultatele. Dar nu îi fixăm anumite targeturi anul acesta. E un tip foarte ambiţios şi sunt convins că, odată ce va găsi din nou plăcerea de a concura, va câştiga multe competiţii", a mai spus Brailsford.
Se speculează că Adam Yates, proaspăt transferat pentru sezonul în curs, va merge tot în Giro, ca şi co-lider, însă nu există vreo confirmare în acest sens dinspre Ineos.
Turul Spaniei
Primoz Roglic e lider în Vuelta, după ce s-a impus spectaculos în etapa a 4-a
23/08/2022 LA 15:40
Turul Spaniei
Richard Carapaz, convins că poate câștiga Vuelta! Cu cine crede că se va bate pentru tricoul roșu
23/08/2022 LA 10:40