În ultimele luni s-a scris intens despre faptul că Froome, cvatruplu câştigător al Turului Franţei, ar fi tentat să plece de la Ineos la mijlocul acestui sezon. Nemulţumirea era legată de faptul că rutierul cu origini în Kenya nu mai are statutul de rutier protejat în Le Tour, urmând ca Ineos să decidă pe loc, în funcţie de performanţa din Marea Buclă, dacă îl va sprijini pe Froome, pe Bernal sau Geraint Thomas.
Dave Brailsford a vrut să pună capăt speculaţiilor unei despărţiri iminente şi a anunţat azi că Froome va merge în Turul Franţei din postura de co-lider al Ineos, pentru ca apoi, din stagiunea viitoare să concureze pentru o altă formaţie.
"Contractul lui Chris se termină în decembrie și am decis să nu îl prelungim. Am decis să facem acest anunț acum, mai devreme decât am fi vrut, pentru a pune capăt speculațiilor privind plecarea sa iminentă. Chris și noi ne pregătim în acest moment pentru sezonul în curs, în care avem obiective importante", a spus Brailsford într-un comunicat.
Turul Franței
Tadej Pogacar nu va face dubla Giro - Turul Franţei în 2022: "Sunt încă foarte tânăr"
19/11/2021 LA 11:49
A fost un deceniu minunat, am reușit să câștigăm atât de multe lucruri împreună. Abia aștept să dau curs unor noi provocări în cariera mea, dar în acest moment singurul lucru la care mă gândesc e Turul Franței și Ineos | Chris Froome
Chris Froome e de departe cel mai titrat rutier de general din ultimele decenii. Pe lângă cele 4 victorii finale din Turul Franţei, engleyul a câştigat şi Turul Italiei (2018), dar şi Vuelta, în două rânduri (2011 şi 2017). De două ori medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice, în proba de contratimp, Froome a obţinut un bronz şi la Campionatele Mondiale, în aceeaşi probă.
Printre alte succese mari din cariera impresionantă se numără câştigarea Criteriului Dauphine (de trei ori), dar şi victoriile din Turul Romandiei (două rânduri), din Criteriul Internaţional, din Turul Omanului (de două ori) sau Vuelta Andalucia. Toate marile sale succese au avut loc în tricoul lui Sky/Ineos, unde a sosit în 2010, după un sezon la Barloworld.

Chris Froome, la Israel Start-Up Nation

Bahrain McLaren și Israel Start-Up Nation au încercat să îl convingă pe Froome să semneze, iar britanicul a ales: va concura pentru formaţia care de anul acesta a devenit o echipă de World Tour, după ce a preluat licenţa Katushei.
Israel Start-Up Nation are toate şansele să devină de anul viitor una dintre cele mai puternice echipe de World Tour. Venirea lui Chris Froome e doar o formalitate, iar Sylvan Adams, patronul formaţiei, visează la un adevărat "Dream Team" care să facă din englez câştigătorul Turului Franţei.
Suma oferită e enormă - 5 milioane de euro/an - şi un contract pe trei sezoane, dar mulţi se îndoiau de faptul că noua echipă îl va putea ajuta în mod real pe ciclistul născut în Nairobi să îşi atingă obiectivele.
Froome va beneficia, însă, de o formaţie fantastică, dacă planurile lui Sylvan Adams, dezvăluite de cyclingpro.net, se vor adeveri. Froome a insistat pentru Mikel Nieve (Mitchelton-Scott), iar echipa i-a garantat că, pe lângă iberic, îi va avea la dispoziție și pe Ion și Gorka Izagirre (Astana), doi rutieri cu mare experiență și care îl pot ajuta enorm în munți.

Richie Porte, marele ajutor al lui Chris Froome la Israel Start-Up Nation?

Pe lângă aceste nume, proprietarul echipei care din 2020 a preluat licenţa de World Tour de la Katusha, visează şi la Richie Porte.
Fantastic în cursele de o săptămână - s-a impus, printre altele, în Paris Nisa (de două ori), în Turul Catalunyei, în Turul Romandiei sau în Turul Elveţiei -, Porte nu a reuşit niciodată să confirme în tururile de trei săptămâni. Deşi mereu a fost văzut printre favoriţii la podium, australianul are în palmares, aproape incredibil (!), doar două clasări în top 10 la finalul unui Mare Tur.
Ajuns la 35 de ani, rutierul lui Trek e conştient că nu va putea lupta cu şanse într-un Mare Tur, astfel că sunt şanse mari să accepte varianta de a-i fi locotenent de lux lui Froome, dacă salariul va fi unul motivant. În plus, Israel Start-Up Nation va avea o soluţie de backup excelentă, în condiţiile în care englezul are vreun accident. Porte a evoluat în trecut ca locotenent al lui Froome, la Sky, iar această pereche poate deveni din nou una cu un cuvânt greu de spus în competiţiile mari.
Un alt pariu al lui Sylvan Adams este Dylan Teuns, căţărătorul de 28 de ani de la Bahrain Merida. Acesta are explozie, şi, pe lângă un real ajutor pentru Froome în Marile Tururi, va avea statutul de lider în clasicele din Ardeni, dar şi în Turul Lombardiei. Fiind la bază un puncheur, Teuns chiar are şanse reale în cursele de o zi, chiar dacă locul 12 din Vuelta 2019 l-a confirmat şi ca un posibil rutier de general.
Lor li se adaugă ceilalţi căţărători prezenţi deja în lot - Dan Martin, Dani Navarro sau Ben Hermans -, astfel că Froome ar putea să aibă un adevărat "Dream Team" pe care să se bazeze în 2020, în Turul Franţei.
Ciclism
Chris Froome a luat atitudine în chestiunea legată de sănătatea mintală a sportivilor de performanță
21/08/2021 LA 09:25
Olympic Games
Wout Van Aert, principalul favorit la medalia de aur în cursa de șosea de la Jocurile Olimpice?
22/07/2021 LA 17:56