Chiar dacă traseul din Turul Franței nu i se potrivește mănușă, având foarte mulți kilometri de contra-timp, lucru care îi avantajează pe rutieri ca Roglic, Geraint Thomas sau Froome, Tao a decis să ia parte la primul său Tur al Franței.
Dave Brailsford vrea probabil să alinieze o echipă pe măsura lui Jumbo Visma, pe lângă Geraint Thomas și Geoghegan Hart urmând ca din formația Ineos să facă parte și Richie Porte. Nu e exclus și ca Egan Bernal sau Pavel Sivakov să fie la startul Le Tour, deși columbianului i se potrivește mai bine Giro. Totuși, el are în continuare probleme la spate și s-ar putea ca la startul Turului Italiei să nu fie la nivel optim.
"Am fost cam 50-50, pentru că ambele Tururi mi se par extrem de interesante, de motivante. Iubesc să concurez în Italia, mi-a plăcut enorm experiența din Giro 2020. Ar fi fost incredibil să mă întorc acolo anul acesta și să port numărul 1. Înțeleg importanța acestui lucru, dar am simțit ceva mai mult că am nevoie de o nouă provocare. Voi fi în cea mai mare cursă ciclisă, Turul Franței", a spus Tao Geoghegan Hart pentru The Telegraph.
Ciclism
Caleb Ewan ratează Milano-Sanremo. Luptă în doi pentru victoria finală în prima clasică monument
18/03/2022 LA 12:47

Geraint Thomas și Tao Geoghegan-Hart, colideri în Turul Franței?

Un câștigător de mare tur să facă o treaba de locotenent nu e exclus, mai ales că vorbim de Ineos. Totuși, e posibil ca Tao să aibă statut de co-lider, chiar dacă parcursul e mult mai bun pentru "G".
Întrebat de pe ce poziții se va pleca în Turul Franței, Geoghegan Hart a dezvăluit că acest lucru nu s-a discutat încă, dar că timpul și forma va arăta fidel cine va fi rutierul protejat.
"Nu am purtat încă o discuție de genul ăsta, să fiu sincer. Cred că după Criteriul Dauphine se va decide, acolo vom vedea cine e mai în formă", a mai spus Tao.
Giro 2020 a avut mulți kilometri de contra-timp, motiv pentru care Geraint Thomas a fost considerat de specialiști unul din marii favoriți. Acesta a căzut, însă, și a fost nevoit să abandoneze, iar la rampă a ieșit Tao. Probabil că Brailsford mizează pe aceeași logică și pentru Le Tour 2021: dacă se întâmplă ceva cu "G", Ineos să aibă la dispoziție un plan "B" de lux.
Ciclism
Primoz Roglic, la "munca de jos". Va fi locotenentul lui Van Aert în Milano-Sanremo
14/03/2022 LA 10:23
Ciclism
Un sportiv rus a renunțat să-și mai reprezinte țara! Pentru cine va concura în toate competițiile
05/03/2022 LA 07:44