Femeia care a produs căzătura groaznică din prima etapă a Turului Franței a fost în atenția presei internaționale în ultima săptămână.
În ultimele zile, femeia a suferit un adevărat linșaj public, iar după ce identitatea i-a fost descoperită a primit mii de mesaje pe conturile de pe rețelele sociale. Contactată de presa internațională, autoarea nefericitului incident de sâmbăta trecută a avut o reacție scurtă, dar elocventă.
"Mi-e teamă de consecințele acțiunii mele! M-am făcut de râs, mi-e rușine", a spus femeia, citată de Marca.
Turul Franței
2021 în sport | Destinul ireal al lui Cavendish! De la gândul retragerii la a scrie istorie în TDF
31/12/2021 LA 14:02

Marc Soler, hotărât să o dea în judecată pe spectatoare care i-a provocat retragerea din Turul Franței

Imediat după accident, femeia respectivă s-a făcut nevăzută și a fost căutată zile bune de autrorități. Inițial s-a crezut că este vorba despre o spectatoare din Germania, care ar fi vrut să se întoarcă în țara natală.
În final, acesta s-a predat și s-a descoperit că e cetățean francez. După ce a petrecut o noapte în arestul poliției, femeia a fost eliberată și a scăpat deocamdată cu o amendă, deși inițial presa franceză notase că riscă o pedeapsă mai severă. De altfel, organizatorii Turului Franței au intenționat să o dea în judecată, dar ulterior au anunțat că s-au răzgândit pentru a nu crea și mai multă vâlvă în jurul acestui subiect.
Dacă femeia nu va ajunge în instanță din cauza oficialilor competiției, ar putea-o face datorită acțiunii independente a lui Marc Soler. Ibericul de la Movistar s-a accidentat serios în căzătura respectivă și nu a mai putut continua Turul Franței, declarând ulterior că se gândește serios să o dea în judecată, în civil, pe respectiva spectatoare.
Nefericitul episod din prima etapă este de domeniul trecutului, iar Turul Franței este în plină desfășurare. Astăzi are loc cea mai lungă etapă de la această ediție, una de 249 de kilometri, în care evadarea ar putea avea o bună șansă, deoarece probabil multe echipe se vor odihni în perspectiva etapei de mâine, când se va ajunge pentru prima dată în munți, iar rutierii vor avea de înfruntat 5 cățărări repertoriate, dintre care 3 de categoria 1.
Turul Franței
Wout Van Aert încheie en-fanfare Turul Franței, cu o victorie superbă pe Champs-Elysees
18/07/2021 LA 17:33
Turul Franței
Wout Van Aert a câștigat al 2-lea contartimp din Turul Franței! Pogacar, 99% câștigător la general
17/07/2021 LA 16:17