Tadej Pogacar și-a distrus adversarii după numai o săptămână scursă din Turul Franței. Dacă anul trecut s-a încoronat abia în penultima etapă, la ediția aceasta slovenul s-a îmbrăcat mult mai repede în galben și numai o nenorocire pare că l-ar putea face să piardă șefia clasamentului general.
O mare parte din fanii ciclismului sunt dezamăgiți de felul în care stau lucrurile, deoarece aceștia se așteaptă de obicei să vadă suspans în lupta pentru tricoul galben. Dominația slovenului, coroborată cu problemele avute de principalul contracandidat - Primoz Roglic - care a fost nevoit să se retragă, face ca ediția din acest an a Marii Bucle să nu mai fie atât de atractivă.
Acest lucru este valabil însă doar din perspectiva luptei pentru tricoul galben, deoarece există alte motive pentru care Le Tour trebuie urmărit în continuare cu mare atenție. Jurnaliștii de la Eurosport.it au identificat 4 motive pentru care fanii ar trebui să rămână concentrați pe ceea ce se întâmplă pe străzile din Franța.
Turul Spaniei
Richard Carapaz s-a impus în etapa a 12-a din Vuelta, după un atac superb dat în ultimii kilometri
01/09/2022 LA 15:24

1.Mark Cavendish luptă pentru a-l egala pe marele Eddy Merckx

Ajuns în Turul Franței datorită accidentării de ultim moment a lui Sam Bennett, Mark Cavendish a depășit orice așteptări până acum și a obținut 2 victorii de etapă. Sprinterul englez a ajuns astfel la 32 de succese în cea mai importantă competiție ciclistă din lume, la numai 2 distanță de marele Eddy Merckx.
Cavendish a reușit să se ferească de căzăturile care i-au afectat pe mulți dintre rivalii săi, iar în acest moment pare cel mai rapid om din pluton, astfel că va mai avea ocazia să se bată pentru victorii în etapele de sprint care au mai rămas și care nu sunt deloc puține.
Rutierii cu cele mai multe victorii în Turul Franței
  • 1. Eddy Merckx - 34
  • 2. Mark Cavendish - 32
  • 3. Bernard Hinault - 28
  • 4. André Leducq - 25
  • 5. André Darrigade - 22

2.Bătălia pentru tricoul verde

Mark Cavendish este lider și în clasamentul pe puncte, unde are un avans considerabil în acest moment, însă lupta e departe de a fi încheiată. Sonny Colbrelli și Michael Matthews se anunță adversari pe măsură, mai ales că ei sunt genul de rutieri care pot aduna puncte și din etapele care nu sunt perfect plate.
Astfel, Cavendish nu va avea o misiune ușoară în a-și apăra tricoul verde, pe care îl are în palmares, câștigându-l la ediția din 2011.
Clasamentul tricoului verde
https://i.eurosport.com/2021/07/06/3168227.jpg

3.Lupta pentru tricoul alb cu buline roșii

Deși nu este un tricou cu o asemenea greutate precum cel galben sau cel verde, tricoul alb cu buline roșii, acordat câștigătorului clasamentului cățărătorilor, reprezintă o miză pentru mulți rutieri și echipe, iar asta nu face decât să contribuie la spectacol în etapele care urmează.
Cu atât mai mult la ediția din acest an, când Nairo Quintana a recunoscut că principalul său scop este să câștige acest tricou distinctiv, pe care îl poartă deocamdată. Totuși, lupta este foarte strânsă, iar rutieri precum Michael Wood, Wout Poels sau Ben O'Connor vor încerca să-l detroneze pe columbian.
Clasamentul cățărătorilor
https://i.eurosport.com/2021/07/06/3168232.jpg

4.Lupta pentru locurile de pe podium în clasamentul general

Dacă Tadej Pogacar pare deja desprins în câștigător, lupta pentru celelalte locuri pe podium se anunță una extrem de interesantă. Ben O'Connor este la 2 minute în spatele slovenului, dar are peste 3 minute avans față de oamenii din spatele său, ceea ce îi conferă un avantaj deocamdată, deși nu e deloc sigur că australianul va rezista pe această poziție până la Paris.
Rutieri cu o vastă experiență sau cu echipe puternice în spate, precum Rigorberto Uran, Richard Carapaz, Jona Vingegaard, Enric Mas sau Wilco Kelderman vor duce o luptă aprigă pentru a fi pe podiumul Turului Franței în acest an.
Clasamentul general după 9 etape
https://i.eurosport.com/2021/07/06/3168239.jpg
Turul Spaniei
Richard Carapaz, convins că poate câștiga Vuelta! Cu cine crede că se va bate pentru tricoul roșu
23/08/2022 LA 10:40
Turul Spaniei
Carapaz va pleca de la Ineos și va semna cu Education Easy Post! Motivul din spatele deciziei
20/08/2022 LA 12:37