Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Turul Franței 2021 | Patru motive pentru a urmări în continuare Turul Franței, în ciuda dominației clare a lui Pogacar

Nicu Savin

Publicat 06/07/2021 la 14:48 GMT+3

Turul Franței 2021 pare o afacere încheiată după numai o săptămână, cel puțin în perspectiva clasamentului general, acolo unde Tadej Pogacar a pus deja un avans considerabil față de rivali. Totuși, există alte câteva aspecte care fac în continuare deosebit de atractivă cea mai importantă competiție ciclistă din lume.

Tadej Pogacar (UAE Emirates) / Tour de France 2021

Credit imagine: Getty Images

Tadej Pogacar și-a distrus adversarii după numai o săptămână scursă din Turul Franței. Dacă anul trecut s-a încoronat abia în penultima etapă, la ediția aceasta slovenul s-a îmbrăcat mult mai repede în galben și numai o nenorocire pare că l-ar putea face să piardă șefia clasamentului general.
O mare parte din fanii ciclismului sunt dezamăgiți de felul în care stau lucrurile, deoarece aceștia se așteaptă de obicei să vadă suspans în lupta pentru tricoul galben. Dominația slovenului, coroborată cu problemele avute de principalul contracandidat - Primoz Roglic - care a fost nevoit să se retragă, face ca ediția din acest an a Marii Bucle să nu mai fie atât de atractivă.
Acest lucru este valabil însă doar din perspectiva luptei pentru tricoul galben, deoarece există alte motive pentru care Le Tour trebuie urmărit în continuare cu mare atenție. Jurnaliștii de la au identificat 4 motive pentru care fanii ar trebui să rămână concentrați pe ceea ce se întâmplă pe străzile din Franța.

1.Mark Cavendish luptă pentru a-l egala pe marele Eddy Merckx

Ajuns în Turul Franței datorită accidentării de ultim moment a lui Sam Bennett, Mark Cavendish a depășit orice așteptări până acum și a obținut 2 victorii de etapă. Sprinterul englez a ajuns astfel la 32 de succese în cea mai importantă competiție ciclistă din lume, la numai 2 distanță de marele Eddy Merckx.
Cavendish a reușit să se ferească de căzăturile care i-au afectat pe mulți dintre rivalii săi, iar în acest moment pare cel mai rapid om din pluton, astfel că va mai avea ocazia să se bată pentru victorii în etapele de sprint care au mai rămas și care nu sunt deloc puține.
Rutierii cu cele mai multe victorii în Turul Franței
  • 1. Eddy Merckx - 34
  • 2. Mark Cavendish - 32
  • 3. Bernard Hinault - 28
  • 4. André Leducq - 25
  • 5. André Darrigade - 22

2.Bătălia pentru tricoul verde

Mark Cavendish este lider și în clasamentul pe puncte, unde are un avans considerabil în acest moment, însă lupta e departe de a fi încheiată. Sonny Colbrelli și Michael Matthews se anunță adversari pe măsură, mai ales că ei sunt genul de rutieri care pot aduna puncte și din etapele care nu sunt perfect plate.
Astfel, Cavendish nu va avea o misiune ușoară în a-și apăra tricoul verde, pe care îl are în palmares, câștigându-l la ediția din 2011.
Clasamentul tricoului verde
Clasamentul pe puncte din Turul Franței, după 9 etape

3.Lupta pentru tricoul alb cu buline roșii

Deși nu este un tricou cu o asemenea greutate precum cel galben sau cel verde, tricoul alb cu buline roșii, acordat câștigătorului clasamentului cățărătorilor, reprezintă o miză pentru mulți rutieri și echipe, iar asta nu face decât să contribuie la spectacol în etapele care urmează.
Cu atât mai mult la ediția din acest an, când Nairo Quintana a recunoscut că principalul său scop este să câștige acest tricou distinctiv, pe care îl poartă deocamdată. Totuși, lupta este foarte strânsă, iar rutieri precum Michael Wood, Wout Poels sau Ben O'Connor vor încerca să-l detroneze pe columbian.
Clasamentul cățărătorilor
Clasamentul cățărătorilor din Turul Franței 2021, după 9 etape

4.Lupta pentru locurile de pe podium în clasamentul general

Dacă Tadej Pogacar pare deja desprins în câștigător, lupta pentru celelalte locuri pe podium se anunță una extrem de interesantă. Ben O'Connor este la 2 minute în spatele slovenului, dar are peste 3 minute avans față de oamenii din spatele său, ceea ce îi conferă un avantaj deocamdată, deși nu e deloc sigur că australianul va rezista pe această poziție până la Paris.
Rutieri cu o vastă experiență sau cu echipe puternice în spate, precum Rigorberto Uran, Richard Carapaz, Jona Vingegaard, Enric Mas sau Wilco Kelderman vor duce o luptă aprigă pentru a fi pe podiumul Turului Franței în acest an.
Clasamentul general după 9 etape
Clasamentul general din Turul Franței 2021, după 9 etape
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo