Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Pogacar a admis că are o strategie greșită pentru Turul Franței. Ce spune de traseul de anul viitor din Le Tour

Cristian Mihală

Publicat 03/11/2023 la 13:14 GMT+2

Tadej Pogacar a admis că pregătirea lui pentru Turul Franței nu e ideală, în contextul în care alege să își construiască forma maximă încă de la clasicele din primăvară, dar a lăsat de înțeles că, pentru viitorul apropiat, nu va schimba lucrurile.

Tadej Pogacar e Jonas Vingegaard sul podio di Parigi - Tour de France 2023

Credit imagine: Getty Images

Jonas Vingegaard l-a învins în 2023 clar pe Tadej Pogacar în Turul Franței, mulți fiind de părere că accidentarea slovenului din Liege-Bastogne-Liege a fost decisivă în stabilirea câștigătorului.
Pe lângă faptul că liderul UAE se expune unor căzături nefericite, așa cum s-a întâmplat anul acesta, el pierde foarte mult și la capitolul prospețime rulând atât de mult. Marele său rival, prin comparație, participă doar la câteva curse pe etape, singurul mare obiectiv al sezonului pentru Jonas fiind Le Tour. Tadej conștientizează că nu are cea mai bună abordare în perspectiva Marii Bucle, dar, cel puțin pentru 2024, lucrurile nu se vor schimba.
"Poate faptul că particip la Turul Flandrei și la clasicele din Ardeni mă costă în perspectiva Turului Franței, dar iubesc să particip la acele curse. Mi-ar fi greu să mă focusez doar pe o competiție care are loc în iulie, știind cât de bine pot să merg în prima parte din sezon", a spus Pogi.
În anii viitori, însă, e foarte probabil ca Pogacar să renunțe la clasice, doar că acest lucru nu se traduce într-o canalizare a atenției pentru Turul Franței. Slovenul visează să facă dubla Giro-Le Tour, dar se gândește ca în viitor să câștige și Vuelta (cursă în care a participat o singură dată, în 2019, venind pe 3 la general, cu 3 etape câștigate).
"Sunt trei lucruri pe care nu le-am atins și pe care le am ca obiectiv pentru restul carierei mele. Să fiu campion mondial, să câștig Giro și Vuelta. Am câștigat Turul Franței de două ori, am câștigat monumente, astfel că vreau să îmi adaug și alte titluri în palmaresul meu.
Bineînțeles, principalul scop pe care îl am va rămâne Turul Franței, e cea mai importantă competiție dintre toate; nimic nu se compară cu această cursă, iar sponsorii sunt extrem de interesați să fii la cel mai înalt nivel în această competiție", a mai spus slovenul.

Pogacar, încântat de traseul din Turul Franței 2024

Mulți specialiști sunt de părere că Turul Franței 2024 a fost "desenat" parcă pentru Vingegaard, cu cele mai grele etape în a 3-a săptămână, când Jonas ajunge în general la forma maximă. Liderul Visma e favorizat, pe hârtie, și de profilul cățărărilor, ajungându-se în multe runde la atltiduini ridicate. În plus, cele mai grele dintre ascensiuni sunt foarte lungi, cu pantă constantă, ceea ce îi convine de minune câștigătorului din 2022 și 2023.
În ciuda acestor amănunte, Pogacar e și el încântat de parcursul din Le Tour 2024, fiind extrem de interesat în special de etapa a 9-a, care include mai multe sectoare de pavate și pietriș (14 la număr), unde nu se va câștiga Le Tour, dar cu siguranță se poate pierde.
"Îmi place traseul din 2024, cred că organizatorii au făcut o treabă foarte bună. Există acea etapă cu gravel, sunt sigur că va condimenta mult cursa. Sunte etape grele de munte, e și contratimpul din ultima etapă, va fi cadrul perfect pentru a se crea spectacol", a explicat liderul UAE.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo