Fără Geraint Thomas și Simon Yates, considerați de specialiști înainte de startul Giro principalii candidați la tricoul roz, Fuglsang și Nibali par cei mai îndreptățiți să spere la victoria finală, de la Milano.
Tensiunile dintre cei doi au escaladat săptămâna trecută, când "Rechinul" l-a șicanat pe danez în mai multe rânduri. Fuglsang chiar declarase pentru BT că Nibali, fost coleg cu el la Astana, "abia dacă mă salută, dar e gata să stea în roata mea mereu". Apoi, la finalul etapei a 8-a, când danezul a suferit o pană la roata spate, Trek a venit la trenă, încercând să îl distanțeze pe rutierul Astana, deși o astfel de atitudine e lipsită de fair-play. "I-am spus lui Nibali că ar fi mai bine să fie foarte atent data viitoare când se oprește pentru nevoile fiziologice", a spus Fuglsang după acea etapă, extrem de nervos.
Între timp, lucrurile par să fi intrat pe făgașul normal. Cei doi au purtat o discuție bărbătească și au convenit că e o mare greșeală să se șicaneze, în contextul în care pentru moment sunt la ceva distanță de Wilco Kelderman, care pare să aibă toate armele să meargă până la capăt în Giro 2020. Olandezul de la Sunweb are o echipă extrem de puternică, Jai Hindley și Sam Oomen fiind doi dintre cei mai puternici locotenenți din Turul Italiei (echipa se poate baza în munți și pe Chris Hamilton sau Chad Haga) și are un alt mare avantaj: contratimpul.
Giro di Sicilia
Damiano Caruso, victorie superbă în etapa a 2-a din Turul Siciliei! Italianul, lider la general
13/04/2022 LA 15:15
În condițiile în care Fuglsang și-a pierdut principalele două ajutoare încă din primele etape - Miguel Angel Lopez și Vlasov -, danezul știe că e departe de a fi într-o situație ideală. Trek nu are nici ea o formație foarte puternică, dovadă ce s-a întâmplat în etapa a 9-a, când a venit la trenă, încercând să ducă un ritm care să îi convină "Rechinului", dar a renunțat după doar câțiva kilometri. Ca atare, Fuglsang și Nibali au făcut un pact: nu se vor mai marca atât de atent, vorbind chiar de o posibilă alianță, în munți, astfel încât să îi îndepărteze pe Kelderman, Majka sau Kruijswik, principalii contracandidați la victoria finală.
"Cred că "războiul" dintre mine și Nibali e mai mult creat. Presa vrea să aibă parte de o extra-dramă în Giro. Am vorbit cu Vincenzo ieri, cu o zi înainte am schimbat și niște mesaje. Amândoi am convenit că, pentru a face o cursă mare, nu trebuie să ne marcăm reciproc, nu trebuie să ne raportăm doar unul la celălalt, pentru că sunt și alți cicliști puternici. Cred că niciunul dintre noi nu are la dispoziție echipa cea mai puternică, astfel că cel mai probabil vom fi singuri în munți, la altitudini ridicate. În loc de un "război" ați putea asista la o alianță între noi", a spus Fuglsang în ziua de pauză.
Azi, avem o rundă cu un final presărat de multe cățărări scurte și abrupte, chiar dacă nu toate sunt repertoriate. Pe hârtie, traseul de azi i se potrivește excelent lui Fuglsang și aproape deloc lui Nibali, care preferă ascensiunile lungi și cu o pantă constantă. Danezul are șansa să câștige din nou secunde în raport cu rivalii, chiar dacă probabil nu se vor crea ecarturi mari.
Înainte de a doua săptămână din Giro 2020, Joao Almeida e lider la general, cu un avans de 30 de seunde față de Wilco Kelderman. Fuglsang are de recuperat un minut și o secundă față de lider, în timp ce Nibali e la 57 de secunde de portughezul lui Deceuninck - Quick Step.
Etapa de azi va fi transmisă de Eurosport 1 și Eurosport Player începând cu 13:25.
Ciclism
Caleb Ewan ratează Milano-Sanremo. Luptă în doi pentru victoria finală în prima clasică monument
18/03/2022 LA 12:47
Ciclism
Strade Bianche 2022. 3 mari favoriți, într-una dintre cele mai spectaculoase clasice din an
03/03/2022 LA 12:50