Venit în Turul Italiei ca locotenent pentru Geraint Thomas, britanicul de 25 de ani s-a văzut omul de general al lui Ineos după ce "G" a fost forțat să abandoneze. Dar șansele la un loc pe podium păreau pierdute, judecând după cât de slab a început Tao. Acesta nu a forțat deloc în primul contratimp, mai ales că a fost vânt puternic lateral, dorind doar să termine în siguranță.
Ulterior, liderul britanicilor abandonând, Geoghegan Hart a început să aibă ambiții, dar acestea păreau să fie legate de victoria de etapă și un loc cât mai bun la general.
După etapa a 15-a, cu sosire pe Piancavallo, în care s-a impus, Tao avea încă 2 minute și 57 de secunde de recuperat față de liderul din acel moment, Joao Almeida.
Turul Spaniei
Richard Carapaz, convins că poate câștiga Vuelta! Cu cine crede că se va bate pentru tricoul roșu
23/08/2022 LA 10:40

Tao Geoghegan Hart și pariul cu frantele său în Giro 2020

Fratele său mai mic i-a spus că va câștiga Giro, însă britanicul s-a amuzat, considerând că nu are vreo șansă. Nu atât Almeida era problema, cât Wilco Kelderman, care părea mare favorit înainte de ultima săptămână. Cu ajutorul lui Rohan Dennis, Tao a avut un final de cursă fantastic, iar la contratimpul de la Milano a reușit să îl învingă pe Jai Hindley fără emoții, pentru un succes istoric.
Astfel, din premiul de 300.000 de euro primit pentru câștigarea Giro, rutierul englez a trebuit să rezerve o parte pentru a onora pariul pierdut cu fratele său.
"După etapa a 15-a, am pus pariu cu el că nu voi câștiga Giro. I-am zis: "Nu fi ridicol, nu am nicio șansă. Îți cumpăr o mașină nouă dacă o să câștig Turul Italiei". Câștigarea Giro m-a costat o mașină, așadar", a povestit Tao duminică, într-o vizită făcută la magazinul Pinarello, din Londra.
Ulterior dezvăluirii, Geoghegan Hart a postat și o imagine pe o rețea de socializare, alături de fratele său și de noua mașină pe care i-a cumpărat-o acestuia. "Nu pariați, copii. Și mai ales nu pariați împotriva voastră", a fost mesajul amuzant al rutierului de 25 de ani.

Tao

Credit imagine: Eurosport

Ineos a câștigat cei mai mulți bani în Giro 2020. Pe lângă premiul câștigat de Tao, formația britanică a ajuns la aproximativ 430.000 de euro grație celor 7 victorii de etapă. Doar Filippo Ganna a câștigat 4 runde: cele trei contratimpuri și o etapă, în linie. Ca o comparație, a doua cel mai bine plătită formație din Turul Italiei a fost Sunweb. Grație performanțelor lui Jai Hindley și Wilco Kelderman, aceasta s-a ales cu un cec în valoare de 278.000 de euro.
Turul Spaniei
Vuelta 2022 | Ultimul mare tur al anului se anunță electrizant! Prezentarea traseului și a echipelor
18/08/2022 LA 13:38
Turul Italiei
Jai Hindley a câștigat Giro 2022! Carapaz nu a putut face nimic la contratimpul din ultima etapă
29/05/2022 LA 15:35