Etapa a 12-a din Giro a fost una specială, deoarece plutonul a trecut pentru prima dată în ultimii 11 ani peste Passo del Bocca, locul în care Wouter Weylandt își găsea sfârșitul la ediția din 2011. Rutierii și organizatorii i-au adus un omagiu fostului rutier belgian, momentele în care plutonul a trecut pe lângă locul accidentului fiind cu adevărat emoționante.
https://i.eurosport.com/2022/05/19/3375508.jpg
Toate emoțiile din Giro de pe Eurosport și Eurosport Player vă sunt oferite de LG.
Turul Italiei
Jai Hindley a câștigat Giro 2022! Carapaz nu a putut face nimic la contratimpul din ultima etapă
29/05/2022 LA 15:35
Cursa s-a desfășurat exact așa cum au anticipat specialiștii, câștigătorul venind din evadare. După aproximativ 50 de kilometri din cei 203 care au fost de parcurs, s-a format o evadare numeroasă (24 de rutieri) și foarte puternică.
Plutonul le-a dat liber evadaților, în condițiile în care cel mai bine clasat la general din grupul din față era Wilco Kelderman, la 11:02 de liderul Juan Pedro Lopez. Odată cu trecerea kilometrilor din evadare s-au desprins rând pe rând mai mulți rutieri, iar lupta pentru victoria de etapă s-a dat în 3.

Stefano Oldani, prima victorie a carierei

Stefano Oldani (Alpecin Fenix) a fost cel mai puternic și l-a învins la sprint pe conaționalul Lorenzo Rota (Intermarche). Podiumul a fost completat de olandezul Giijs Reemreize (Jumbo Visma).
Pentru Oldani a fost prima victorie a carierei, iar italianul de 24 de ani nu-și putea găsi un moment mai bun pentru această premieră. Alpecin obține astfel a 2-a victorie în această ediție din Giro, după ce Mathieu Van Der Poel a câștigat prima rundă.
De asemenea, Oldani este al doilea italian care se impune într-o etapă în acest an, primul fiind Alberto Dainese (DSM), care a câștigat ieri la sprint.
În clasamentul general nu au avut loc modificări majore. Juan Pedro Lopez rămâne în roz, fiind urmat de la 12 secunde de Richard Carapaz. Singura schimbare notabilă la vârf este rocada dintre Romain Bardet și Joao Almeida, francezul fiind acum pe locul 3, la 14 secunde de lider.
Mâine va fi o etapă mai scurtă (doar 150 de kilometri) și e posibil să se câștige din nou din evadare. Pe traseu va fi o singură cățărare repertoriată, de categoria a 3-a (Colle din Nava - 10 km / 6,7% pantă medie), situată în prima parte a traseului. Echipele sprinterilor sunt așteptate să ducă trenă pentru rutierii rapizi care vor rămâne în urmă pe ascensiunea respectivă, dar un deznodământ la sprint depinde de cât de puternic va fi grupul fruntaș.
Turul Italiei
Alessandro Covi a câștigat etapa 20 din Giro! Carapaz a pierdut tricoul roz în fața lui Hindley
28/05/2022 LA 15:28
Turul Italiei
Bătălie amânată la vârf în Turul Italiei, pentru Cima Coppi. Koen Bouwman, învingătorul zilei
27/05/2022 LA 15:37