Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Roglic a arătat impecabil în etapa a 8-a din Giro! Geraint Thomas: "Nu e rău pentru un om cu Covid"

Nicu Savin

Publicat 14/05/2023 la 16:26 GMT+3

Primoz Roglic a atacat furibund pe ultima ascensiune a etapei a 8-a din Giro și a reușit să-i ia 14 secunde lui Remco Evenepoel. De atactul său au profitat și cei doi lider de la Ineos, Geraint Thomas și Tao Geogheghan Hart. La finalul, galezul a avut o replică genială, spunând că Roglic a mers extraordinar pentru un om care are COVID, așa cum chiar slovenul îl anunțase zilele trecute.

Atacul prin care Primoz Roglic l-a desprins pe Remco Evenepoel în etapa a 8-a din Giro

Primoz Roglic era văzut principalul contracandidat al lui Remco Evenepoel în Giro, dar slovenul a primt câteva lovituri dure înainte de start, mai mulți oameni pe care trebuia să se bazeze fiind nevoiți să sară peste primul tur al anului din cauza infectărilor cu COVID.
Slovenul a pierdut mult timp la contratimpul din prima etapă, dar în etapa a 8-a a demonstrat că poate recuperara în rundele montane. Pe o cățărare de numai 2,8 kilometri (7.8%), Roglic i-a luat 14 secunde lui Remco, ceea ce trebuie să fie un semnal de alarmă pentru liderul de la Quick Step.

Geraint Thomas: "Roglic mi-a spus că are Covid"

De atacul lui Roglic au profitat și cei doi lideri de la Ineos, Geraint Thomas și Tao Geogheghan Hart, care s-au lipit de roata sa și au redus și ei din ecartul față de Remco. La finalul etapei, Geraint Thomas a avut o replică memorabilă referitoare la forma lui Roglic, care poate da naștere unei mari controverse în competiție.
"Roglic nu a mers rău deloc pentru un om cu Covid. Chiar el mi-a spus ieri că are coronavirus", a declarat Thomas, citat de Sporza.
De când numeroasele cazuri de Covid au afectat echipa lui Roglic, în pluton s-a dus vorba că și slovenul ar fi infectat, dar că prezintă simptome mai ușoare și poate concura fără probleme. Marc Reef, unul dintre directorii sportivi ai echipei olandeze, a fost rugat să comenteze această situație, iar răspunsul său a fost unul ironic.
"Acum 4 până la 5 zile ni s-a spus că povestea aceasta se răspândește (n.r. că Roglic ar avea Covid). E amuzant. Dacă toți vor să creadă asta, atunci nu au decât", a menționat Reef.
Dacă Jumbo Visma nu a mai avut niciun caz de Covid de la începerea Giro, Ineos suferă enorm din cauza acestei probleme. Filippo Ganna a fost nevoit să abandoneze din acest motiv, astfel că Thomas și Tao au pierdut un locotenent esențial.
Astăzi are loc cel de-al doilea contratimp al actualei ediții, pe un traseu plat de 35 de kilometri, iar Evenepoel este mare favorit la victorie. Roglic, Tao, Thomas sau Almeida vor încerca să minimizeze pierderile, pentru ca săptămânile următoare să aibă cu adevărat o șansă de a intra în lupta pentru tricoul roz.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo