Etapa a 12-a din Vuelta a avut o desfășurare oarecum atipică. Fiind o rundă prolifică unei victorii din evadare, a fost nevoie de aproape 100 de kilometri pentru ca aceasta să se formeze. În cele din urmă un grup de 8 atacanți au reușit să se desprindă de pluton, dar niciodată ecartul lor nu a fost suficient de mare pentru a indica o victorie a unuia dintre ei.
Ca atare, aceștia au fost ajunși cu ușurință de pluton, dar apoi s-a format un alt grup de 4 atacanți, de data aceasta mult mai puternic: Jay Vine (Alpecin Fenix), Romain Bardet (DSM), Giulio Ciccone (Trek Segafredo) și Sergio Henao (Qhubeka NextHash).
În vârful ultimei cățărări repertoriate a zilei, cei 4 aveau peste 30 de secunde avans, dar plutonul a recuperat pe coborâre și mai apoi pe platul de la final, în special datorită celor de la Bike Exchange, care sperau la o victorie a lui Michael Matthews.
Turul Spaniei
Primoz Roglic a încheiat en-fanfare Vuelta 2021! Slovenul s-a impus la contratimpul din ultima etapă
05/09/2021 LA 18:30

Magnus Cort, a 2-a victorie în Vuelta 2021

La intrarea în ultimul kilometru, plutonul era compact, dar fără sprinteri, care rămăseseră în urmă pe cele două ascensiuni ale etapei. Astfel, victoria s-a jucat între oamenii puternici care s-au menținut în față. După ce ieri a fost prezent în evadare și a fost ajuns pe final, Magnus Cort (Education Nippo) și-a încercat norocul și astăzi și de data aceasta i-a reușit.
Danezul a sprintat primul și a reușit să se mențină până la final, chiar dacă Andrea Bagioli (Deceuninck) a fost la un pas să-l depășească. Pe locul 3 a venit Michael Matthews, rezultat care este mai degrabă o dezamăgire pentru australian, ținând cont de cât de mult au muncit colegii săi pentru a-l aduce în frunte.
Așadar, Magnus Cort a câștigat a 2-a etapă de la această ediție, devenind al 5-lea rutier care bifează 2 succese de etapă, după Roglic, Philipsen, Jakobsen și Storer.
În clasamentul tricoului roșu nu s-a schimbat nimic, dar trebuie notat că Primoz Roglic a fost implicat într-o nouă căzătură. Slovenul nu a acuzat probleme și a revenit repede pe bicicletă, dar astfel de incidente pot lăsa urme adânci pe termen lung, mai ales că marele favorit la tricoul roșu a mai căzut o dată la această ediție.

Primoz Roglic și Adam Yates, implicați într-o căzătură urâtă în etapa a 12-a din Vuelta

Mâine urmează o etapă de 203,7 kilometri, dar care nu are vreo dificultate majoră pe traseu, astfel că sprinterii sunt așteptați să se bată pentru victorie.
Turul Spaniei
Clement Champoussin, victorie uriașă în etapa a 20-a din Vuelta! Roglic, ca și câștigător la general
04/09/2021 LA 15:48
Turul Spaniei
Magnus Cort, hattrick în Vuelta 2021! Danezul s-a impus după un sprint redus în etapa a 19-a
03/09/2021 LA 15:04