Etapa a 11-a din Vuelta a fost înconjurată de mai multe incidente. Înainte de start, Bike Exchage și Ineos au anunțat că Simon Yates și Pavel Sivakov au fost nevoiți să abandoneze, având rezultate pozitive la testele Covid efectuate în această dimineață.
Mai apoi, în timpul cursei, Julian Alaphilippe a căzut și și-a rupt clavicula, astfel că și pentru el competiția e terminată. Francezul lasă un gol uriaș în echipa celor de la Quick-Step, Remcoe Evenepoel rămânând fără un locotenent de mare nădejde. Mai mult, Alaphilippe nu-și va putea apăra, cel mai probabil, titlul de campion mondial, deoarece cursa pe șosea de la Campionatul Mondial este programată în mai puțin de 3 săptămâni, pe 18 septembrie.

Julian Alaphilippe, out din Vuelta! Campionul mondial și-a rupt clavicula în urma unei căzături

Turul Spaniei
Rezumatul etapei a 20-a din Vuelta! Carapaz a câştigat runda, Evenepoel s-a impus la general
10/09/2022 LA 19:38
În ceea ce privește desfășurarea etapei, lucrurile au fost simple. Doar 3 oameni s-au încumetat să plece în evadare, iar Jetse Bol (Burgos) a rezistat cel mai mult în frunte. Olandezul a fost victimă sigură și a fost ajuns de pluton când mai erau aproximativ 25 de kilometri până la finish.

Kaden Groves a îbținut prima victorie într-un mare tur

Câștigătorul de etapă s-a decis la sprint, iar Kaden Groves (Bike Exchange) a fost cel mai puternic. Australianul i-a devansat destul de clar pe Danny Van Poppel (Bora) și Tim Merlier (Alpecin).
Aceasta a fost prima victorie obținută de rutierul de 23 de ani într-un mare tur. Totodată, prin acest succes, cei de la Bike -Exchange își salvează Vuelta, paradoxal, chiar în ziua în care și-au pierdut omul de general.
Oamenii de general au făcut meci egal, astfel că Remco Evenepoel rămâne lider detașat, având două mintute și 41 de secunde în fața lui Roglic și 3 minute și 3 secunde în fața lui Enric Mas. Cățărătorii sunt așteptați să iasă la rampă în runda de mâine, care se va termina pe Penas Blancas, o ascensiune de 19,8 kilometri, cu o pantă medie de 6,3%.
https://i.eurosport.com/2022/08/20/3436068.png
Turul Spaniei
Remco Evenepoel, victorie superbă în etapa a 18-a din Vuelta! Belgianul, lider autoritar la general
08/09/2022 LA 15:18
Turul Spaniei
Jay Vine, lider în clasamentul cățărătorilor, a abandonat Vuelta, după o căzătură oribilă
08/09/2022 LA 12:55