Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Movistar vrea să dea marea lovitură pe piaţa transferurilor: îl curtează pe Primoz Roglic

Cristian Mihală

Publicat 15/09/2023 la 12:14 GMT+3

Primoz Roglic ar fi intrat în atenţia lui Movistar, care va încerca să îl transfere pe sloven pentru sezonul viitor. Cheia e la Jumbo-Visma, care în acest moment nu pare a fi dispusă să se despartă de unul dintre liderii ei.

Remco Evenepoel, Primoz Roglic, Enric Mas y Juan Ayuso en la ascensión a Xorret de Catí en la Vuelta a España 2023.

Credit imagine: Getty Images

Vuelta 2023 a adus câteva nemulţumiri pentru Primoz Roglic, care viza al 4-lea Tur al Spaniei câştigat în carieră şi egalarea recordului lui Roberto Heras. Formaţia olandeză nu doar că nu l-a sprijinit total în acest demers, dar l-a adus pe ultima sută de metri în competiţie şi pe Jonas Vingegaard, dublul câştigător al Turului Franţei. Mai mult, parcursul mult peste aşteptări al lui Sepp Kuss i-a determinat pe olandezi să îi ofere locotenentului statutul de co-lider, iar ieri s-a decis ca americanul să nu fie atacat de coechipieri, în ultima rundă în care se mai puteau face ecarturi.
Această tactică l-a enervat pe Roglic, care după ce l-a atacat pe Kuss pe Angliru, în etapa câştigată acum două zile, afirma: "Sunt aici să concurez".
picture

Rezumatul etapei a 17-a din Vuelta, una în care Jumbo Visma a dat din nou recital

Dincolo de ce s-a întâmplat în Turul Spaniei, slovenul e extrem de nemulţumit de statutul pe care îl are în cadrul echipei. După ce a pierdut Turul Franţei în penultima etapă, contra lui Pogacar, în celebrul contratimp de pe La Planche des Belles Filles, fostul săritor cu schiurile nu mai are şansa revanşei. Jumbo-Visma a mers all-in în ultimii ani pe Jonas Vingegaard în Le Tour, danezul impunându-se atât în 2022, cât şi anul acesta. Ca atare, Jonas va fi în continuare liderul desemnat pentru Marea Buclă, Roglic trebuind să se mulţumească doar cu Giro şi Vuelta.

Movistar, marcaj strâns la Primoz Roglic

De această stare de tensiune dintre Primoz şi echipă vrea să profite Movistar, care are un singur om de general veritabil, Enric Mas. Totuşi, spaniolul nu livrează niciodată la cel mai înalt nivel, fiind fără îndoială cu o treaptă sub oameni precum Pogacar, Evenepoel sau Vingegaard.
Movistar spera să îl transforme pe Matteo Jorgenson în om de general, americanul având un potenţial fantastic, dar acesta a ales să semneze cu Jumbo-Visma din sezonul viitor. Şi Carlos Verona va pleca, astfel că ibericii au nevoie neapărat de un nume mare care să le resusciteze echipa.
S-a încercat aducerea lui Carlos Rodriguez, de la Ineos, dar discuţia s-a închis, astfel că acum se încearcă aducerea lui Roglic, anunţă CyclingUpToDate. Primoz ar avea libertatea să îşi aleagă programul astfel încât să îşi construiască toată forma pentru Turul Franţei şi i se va pune la dispoziţie o echipă care să lucreze exclusiv pentru el în Marea Buclă.
Movistar e foarte aproape să obţină sprijin financiar din Arabia Saudită, astfel că oferta pe care i-o va prezenta lui Roglic va fi impatabilă din punct de vedere financiar. Totuşi, o piedică în calea mutării e reprezentată de Jumbo-Visma. Concret, slovenul mai are doi ani de contract cu olandezii, care nu concep să renunţe la un ciclist atât de important, care le garantează cel puţin un loc pe podium în Giro şi Vuelta.
Nu e exclus ca Roglic să vrea să rămână în cele din urmă la Jumbo, folosindu-se de discuţiile cu Movistar pentru a câştiga dreptul de a fi co-lider, alături de Vingegaard, în Turul Franţei. Cert e că sunt şanse mari ca lucrurile să schimbe pentru sloven în sezonul 2024: fie că va merge la formaţia spaniolă, fie că va avea un alt statut în cadrul echipei batave.

Etapa a 19-a din Vuelta, destinată sprinterilor

După atâtea runde grele în munţi, a venit rândul ca sprinterii să aibă o nouă oportunitate pentru victoria de etapă. Azi nu avem vreo căţărare repertoriată, dar, după aproape 3 săptămâni de cursă, nimic nu e garantat. Dacă Alpecin nu va avea suport la trenă, nu e exclus ca o evadare să dea lovitura.
Totuşi, scenariul cel mai probabil e un sprint masiv, unde Kaden Groves pleacă din postura de mare favorit. Juan Sebastian Molano, Alberto Dainese, Edward Theuns, Marijn van den Berg, Geoffrey Soupe, Milan Menten şi chiar Filippo Ganna vor încerca să îl oprească pe australian, dar va fi foarte greu.
Etapa de azi va fi transmisă în direct pe Eurosport 1 şi în aplicaţia Eurosport de la ora 15:30.
La Vuelta a Espana 2023: Stage 19 profile
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo