"Vreau să câştig un 'monument', este marele meu obiectiv", a declarat van Aert, marţi, la prezentarea echipei Jumbo în Spania.
Câştigător anul trecut în Gent-Wevelgem şi Amstel Gold Race, van Aert are un singur "monument" în palmaresul său, Milano-Sanremo, pe care a câştigat-o în 2020, după ce se impusese şi în Strade Bianche.
"Am obţinut victorii frumoase anul trecut, dar de fiecare dată am trecut aproape de victorie la 'monumente' (locul 3 în Milano-Sanremo, locul 6 în Turul Flandrei, locul 7 în Paris-Roubaix)", a declarat rutierul belgian, care de fiecare dată se numără printre favoriţii marilor curse din cauza polivalenţei şi a sprintului său (are inclusiv etapă câştigată în Turul Franţei, pe Champs Elysees).
Ciclism
Primoz Roglic și-a prelungit contractul cu Jumbo Visma! Șefii echipei au planuri mari cu slovenul
22/12/2021 LA 16:22
Van Aert a cucerit duminică pentru a cincea oară titlul de campion al Belgiei la ciclocros. De altfel, belgianul a mers incredibil în această iarnă, câştigând 7 curse din primele 7 la care a participat în ciclocros.
În consecinţă, liderul lui Jumbo în clasice pare încă de acum marele favorit pentru Turul Flandrei, dar mai ales pentru Paris-Ruobaix.
Trebuie spus că, încă de toamna trecută, Van Aert a anunţat că va merge în Turul Franţei cu obiectiv clar. Dacă până acum era gregario pentru Roglic în etapele de munte, având libertate în rundele în care clasamentul general nu era ameninţat, în 2022 belgianul va ataca tricoul verde. Ar trebui să fie o formalitate, în mod normal, atâta vreme cât nu va avea vreun accident nedorit.
Ciclism
Alaphilippe: "Nu vreau să îmi termin cariera fără să fi încercat să câştig Turul Franţei"
30/11/2021 LA 12:31
Turul Italiei
Un Giro pentru căţărătorii puri. Cei mai puţini kilometri de contratimp din ultimii 60 de ani
12/11/2021 LA 11:55