Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

UCI Track Champions League | Hoogland și Lavreysen au prefațat competiția care va începe sâmbătă

Nicu Savin

Actualizat 04/11/2021 la 18:14 GMT+2

Jeffrey Hoogland și Harrie Lavreysen, cei mai buni sprinteri olandezi pe velodrom, au prefațat UCI Track Champions League, competiția care își propune să revoluționeze ciclismul pe pistă, care va începe sâmbătă și va putea fi urmărită în direct și în exclusivitate pe Eurosport Player.

Silver medalist Jeffrey Hoogland and gold medalist Harrie Lavreysen of Team Netherlands pose on the podium during the medal ceremony after the Men's sprint finals of the track cycling on day fourteen of the Tokyo 2020 Olympic Games at Izu Velodrome on Aug

Credit imagine: Getty Images

UCI Track Champions League este cea mai nouă competiție din ciclismul pe velodrom. Aceasta va începe la Mallorca, sâmbătă, 6 noiembrie, cu prima dintre cele cinci etape din calendar, la finalul cărora se va afla cine vor fi campionii pentru 2021. Toate cursele vor fi disponibile LIVE pe Eurosport Player.
Întrecerea reunește la start cei mai buni 72 de cicliști ai lumii pe velodrom, 36 de bărbați și 36 de femei, care vor concura pentru premii semnificative în bani, pe parcursul a 5 etape, toate urmând a avea loc pe finalul acestui an.
picture

UCI Champions League : Trailer

Printre sportivii prezenți la start se numără și Jeffrey Hoogland și Harrie Lavreysen, doi dintre cei mai buni sprinteri olandezi în ciclismul pe velodrom. Aceștia au prefațat în exclusivitate pentru Eurosport Olanda noua competiție și s-au arătat extrem de încântați de formatul revoluționar al acesteia.
"Timpul scurt dintre curse și un program de seară foarte intens fac acest concurs foarte interesant. Asta ar trebui să scoată tot ce e mai bun din noi. Tactica va fi cu siguranță puțin influențată, dar mă aștept ca cel mai puternic rutier să câștige. Deci, va fi grozav.
Aștept cu nerăbdare această nou format de curse. Sper că fanilor le va plăcea. Mă aștept să fie ceva cu adevărat distractiv de urmărit pentru fani. Scopul meu principal este să fac curse bune și, prin urmare, să creez un spectacol pentru fani", a declarat Jeffrey Hoogland, medaliat olimpic cu aur, de patru ori campion mondial UCI și de opt ori campion european (este campionul european în exercițiu).
Harrie Lavreysen
Pentru a integra întregul program într-un interval de timp de două ore, proba de sprint a fost ajustată. În mod normal, sunt doi cicliști pe pistă. La UCI Track Champions League, sprintul va fi o luptă între trei cicliști. Potrivit lui Harrie Lavreysen, acest lucru va aduce unele schimbări în tactica sa
"Ceea ce este cu adevărat tare la acest eveniment sunt cursele scurte. În mod normal, concurăm timp de cinci zile. Acum fanii pot vedea totul într-o singură seară. Sprintul și keirin-ul. Vor vedea totul în două ore și jumătate.
Sprintul cu trei cicliști este într-adevăr ceva diferit decât ne-am obișnuit. În general, sunt cu Jeffrey (Hoogland) în finala sprintului. Mă aștept la asta. Acest lucru va fi un pic diferit acum, în Champions League. Să sprintezi în fiecare săptămână cu trei rutieri pe pistă nu este ușor. Să câștigi, va deveni și mai dificil. Cred că cele șase curse vor avea rezultate diferite.", a menționat Harrie Lavreysen, de două ori medaliat cu aur olimpic, de șase ori campion mondial UCI și de trei ori campion european.

CÂND ȘI UNDE VOR AVEA LOC CELE 5 ETAPE UCI CHAMPIONS LEAGUE PE VELODROM

Programul primei ediții UCI Champions League cuprinde cinci etape în patru țări. Fiecare concurs va fi condensat într-un program rapid de două ore.
  • Etapa 1: Mallorca, Spania – sâmbătă, 6 noiembrie
  • Etapa a 2-a: Panevezys, Lituania – sâmbătă, 27 noiembrie
  • Etapa a 3-a: Londra, Marea Britanie – vineri, 3 decembrie
  • Etapa a 4-a: Londra, Marea Britanie – sâmbătă, 4 decembrie
  • Etapa a 5-a: Tel Aviv, Israel – sâmbătă, 11 decembrie

FORMATUL COMPETIȚIEI

Atât competiția masculină, cât și cea feminină este împărțită în două, cu un campionat de sprint și un campionat de anduranță. Fiecare campionat va avea câte 18 rutieri concurând pentru glorie.
Campionatul de sprint se reduce la cele mai interesante două formate:
  • 1) keirin, unde cei mai rapizi doi alergători din trei serii se califică într-o finală cu șase sportivi
  • 2) sprint, cu curse de trei rutieri care va culmina cu o finală.
În campionatul de anduranță au fost alese cele două curse care promit cea mai mare dramă, dar de data aceasta cu toți sportivii concurând în același timp.
  • 1) scratch, într-o versiune mai scurtă și mai rapidă decât cea văzută în alte evenimente
  • 2) Cursa de eliminare, în care un sportiv este eliminat la fiecare două ture până când rămâne doar unul.

CUM SE VOR STABILI CÂȘTIGĂTORII?

Rutierii primesc puncte la fiecare cursă, în funcție de poziția lor. Rezultatele sunt acumulate în campionatele respective, alegându-se în cele din urmă patru campioni (sprint și anduranță masculin; sprint și anduranță feminin), după runda finală de la Tel Aviv pe 11 decembrie.
Prima etapă din UCI Track Champions League va fi sâmbătă, 6 noiembrie, la Mallorca, și va putea fi urmărită în direct și în exclusivitate pe Eurosport 4K și Eurosport Player cu începe de la ora 19:40.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo