Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Daniel Ricciardo a vorbit despre viitorul său în Formula 1: "Nu a fost o surpriză pentru mine"

Alex Masgras

Publicat 08/10/2022 la 17:27 GMT+3

Daniel Ricciardo a confirmat că se gândește deja la sezonul 2024 din Formula 1. Australianul va pleca de la McLaren la finalul acestui sezon și nu are echipă pentru sezonul 2023.

Daniel Ricciardo

Credit imagine: Getty Images

Daniel Ricciardo nu va concura în Formula 1 în 2023. Australianul, care mai avea contract cu McLaren până la finalul sezonului viitor, se va despărți de echipa britanică, locul său urmând să fie luat de conaționalul Oscar Piastri. Ricciardo va părăsi echipa cu un an mai devreme, după două sezoane dezamăgitoare pentru ambele părți.
Sâmbătă, la Suzuka, el a confirmat că nu va face parte din sezonul 2023:
"Cred că realitatea este că nu voi fi pe grilă în 2023. Acum cred că mă pregătesc pentru 2024. Cred că atunci vor exista mai multe oportunități, așa că asta confirmă care este obiectivul meu acum", a spus Ricciardo, potrivit ESPN.
Australianul a negociat cu Alpine, echipă pentru care a mai pilotat în trecut, pe vremea când se numea Renault. În cele din urmă, francezii au anunțat că Pierre Gasly, pilotul de la AlphaTauri, va pilota pentru ei din sezonul viitor.
Ricciardo a recunoscut că această veste nu l-a luat prin surprindere și că se pregătea pentru un astfel de scenariu:
"Știam că negociau de ceva vreme și știam că sunt interesați de Pierre. Să spunem că eram pregătit și nu a fost o surpriză pentru mine. Acum încerc să văd ceva va urma", a mai spus Ricciardo.
Citește și:

Daniel Ricciardo, cu gândul al sezonul 2024 din Formula 1

După anunțul că Ricciardo nu va mai continua la McLaren din 2023, au existat mai multe zvonuri legate de o posibilă participare a australianului în Nascar. Cu toate acestea, Ricciardo a negat aceste zvonuri și a declarat că se concentrează pentru ocuparea unui loc din 2024:
"Planul este să rămân implicat în 2024. E ca și cum aș lua o pauză, așa văd lucrurile. În ceea ce privește cariera mea în Formula 1, toată atenția mea se îndreaptă către 2024. Dacă simt că acest lucru (n.r. participarea în alte competiții) mă va împiedica să îmi îndeplinesc obiectivul, atunci voi spune că nu este ceva ce caut.
Pe cât de distractiv ar suna să particip și în alte competiții, adevărul este că nu sunt pregătit din punct de vedere mental. Concentrarea mea este încă aici și cred că o perioadă de timp fără un loc asigurat îmi va face bine în cele din urmă. Voi folosi acest timp, în loc să încerc altceva și să îmi ocup timpul cu alte competiții. Sunt destul de convins că nu mă voi duce în altă parte", a mai declarat Ricciardo, după calificările Marelui Premiu al Japoniei.
La Suzuka, în Marele Premiu al Japoniei, Daniel Ricciardo va pleca de pe locul 11. Pe același loc se află și în clasamentul piloților, cu doar 29 de puncte adunate până acum.
Daniel Ricciardo | Monza 2021
Daniel Ricciardo a debutat în Formula 1 în 2011, în Marele Premiu al Marii Britanii, pentru HRT, în perioada în care era pilot de teste al celor de la Red Bull. El a mai pilotat pentru Toro Rosso, Red Bull și Renault, înainte de a ajunge la McLaren, în 2021.
În vârstă de 33 de ani, Daniel Ricciardo are 8 victorii în Formula 1 și 32 de podiumuri. Ultima victorie a sa a venit în 2021, în Marele Premiu al Italiei, la Monza, în ceea ce a fost prima și singura victorie la volanul monopostului McLaren.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo