Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Pierre Gasly a fost aproape de o tragedie la Suzuka! "Dumnezeule! Puteam să mor"

Eurosport
DeEurosport

Publicat 09/10/2022 la 10:26 GMT+3

Cursa de la Suzuka a fost oprită în turul al treilea din cauza ploii torențiale. Înainte de acest moment, Pierre Gasly a fost aproape de o tragedie. Pilotul de la Alpha Tauri putea fi victima organizării proaste și a fost aproape de a se ciocni de un tractor intrat pe pistă.

La raccapricciante immagine del trattore in pista mentre Pierre Gasly transita sul bagnato con visibilità ridottissima, Twitter

Credit imagine: Twitter

Articol scris de Dani Morar
Cursa de la Suzuka, din Japonia a fost aproape de a se încheia tragic pentru unul dintre piloții implicați. Pierre Gasly a fost aproape de a se ciocni de un tractor intrat pe pistă în momentul în care monoposturile rulau sub Safety Car.
Condițiile meteo au făcut ca întrecerea de la Suzuka să fie imposibil de dus până la capăt, astfel că, în turul al treilea, piloții au fost nevoiți să intre la boxe. Înainte de asta, Carlos Sainz a fost nevoit să abandoneze după ce a lovit un parapet. Acest incident a atras Safety Car-ul pe pistă, iar de aici a urmat o situație care putea deveni tragică.
Pierre Gasly era la o distanță considerabilă de plutonul de mașini care erau în spatele mașinii de siguranță și a accelerat pentru a ajunge în rând cu restul piloților. O automacara ieșită aiurea pe pistă a trecut foarte aproape de pilotul francez, care a fost aproape de o tragedie.
"Dumnezeule! Ce!? Ce e asta!? De ce e tractorul ăsta pe circuit? Am trecut pe lângă el. Este inadmisibil, amintiți-vă ce s-a întâmplat! Nu îmi vine să cred! Puteam să mor! ", a fost reacția pilotului de la Alpha Tauri.
Citește și:

Pe circuitul de la Suzuka s-a produs o tragedie în 2014

În cursa din 2014 a Marelui Premiu din Japonia, Jules Bianchi a ieșit în decor după ce a pierdut controlul volanului și s-a lovit de o automacara care intrase să îndepărteze o altă mașină avariată. Francezul s-a lovit la cap și a decedat 8 luni mai târziu, după ce a petrecut mai mult timp în spital.
Reacțiile legate de acest incident nu au întârziat să apară. Mai mulți piloți sau personalități din jurul acestui sport au criticat haosul care s-a produs pe circuit și i-au tras la răspundere pe organizatori.
"Ce naiba, cum s-a întâmplat asta?! Am pierdut o viață în această situație acum câțiva ani. Ne riscăm viețile, mai ales în astfel de condiții. Vrem să concurăm. Dar așa ceva... inacceptabil", a scris Lando Norris.
"Nu există respect pentru viața pilotului și pentru amintirea lui Jules. Incredibil", a scris și tatăl lui Jules Bianchi.
În urma incidentului, Pierre Gasly a fost cel care a fost găsit vinovat de către oficialii cursei, pe motiv că avea viteză prea mare sub steag roșu. "Mașina cu numărul 10 a accelerat până la 250 km/h când completa turul, sub steag roșu", au anunțat organizatorii.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo