Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Senegal, victorie clară la debutul în Cupa Africii. Un puști al campioanei en-titre a scris istorie. Rezultatele zilei

Andrei Nicolae

Actualizat 16/01/2024 la 00:39 GMT+2

Senegal a debutat în Cupa Afrcii pe Națiuni cu o victorie clară în fața Gambiei, scor 3-0. Mijlocașul lui Olympique Marseille, Pape Gueye, iar tânărul de 20 de ani din națională, Lamine Camara, au adus victoria. Cel din urmă a scris și o nouă pagină de istorie în competiție după o pauză de 24 de ani.

Lamine Camara (Senegal)

Credit imagine: Getty Images

Campioana en-titre a Cupei Africii, Senegal, a început cu dreptul campania de apărare a titlului continental. Formația antrenată de Aliou Cisse a întâlnit-o pe Gambia în primul meci din Grupa C și a deschis scorul rapid prin Pape Gueye, care l-a executat pe portarul advers cu un șut la colțul scurt, după ce a fost servit foarte bine de Sadio Mane.
În prelungirile primei reprize, Gambia a rămas cu un om în minus, iar misiunea "leilor din Teranga" a devenit și mai ușoară. În minutul 52, Senegal s-a desprins pe tabelă grație lui Lamine Camara, tânărul de 20 de ani ce evoluează la Metz.
Fotbalistul care evoluează în Ligue 1 a setat și scorul final, după ce a făcut dubla pe final de meci, devenind cel mai tânăr jucător (20 ani, 14 zile) care reușește să înscrie două goluri la Cupa Africii de 24 de ani încoace. La ediția din 2000, tunisianul Ali Zitouni reușea acest lucru la 19 ani și 32 de zile. Astfel, Camara a devenit cel mai tânăr fotbalist care înregistrează o dublă la AFCON în mileniul al treilea.
Astfel, Senegal s-a impus cu 3-0 și a început cu dreptul Cupa Africii din Coasta de Fildeș.

Camerun, doar un egal cu Guinea. Rezultatele zilei la Cupa Africii

În celălalt meci al Grupei C, Camerun a obținut un singur punct din partida cu Guinea, în care "leii neîmblânziți" porneau favoriți. Camerunezii s-au văzut conduși încă din minutul 10, după ce Mohamed Bayo, atacantul lui Le Havre, a deschis scorul.
Cu puțin timp înainte de finalul primei reprize, căpitanul Guineei, Francois Kamano, a văzut cartonașul roșu, după un fault la Frank Magri. După ieșirea de la vestiare, Camerun a egalat în minutul 51 chiar prin Magri. Niciuna dintre naționale nu a mai reușit să producă faze notabile în ofensivă, astfel că meciul s-a încheiat la egalitate, 1-1.
Ultimul meci de astăzi de la Cupa Africii le-a pus față în față pe Algeria și Angola, în prima confruntare a Grupei D. Duelul s-a terminat la egalitate, 1-1.
Rezultatele zilei la Cupa Africii:
  • Senegal - Gambia 3-0
  • Camerun - Guinea 1-1
  • Algeria - Angola 1-1
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo