Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Dan Petrescu merge în sferturile Ligii Campionilor Asiei. Calificare uriașă pentru antrenorul român alături de Jeonbuk

Andrei Nicolae

Publicat 20/02/2024 la 14:30 GMT+2

Echipa antrenată de Dan Petrescu, Jeonbuk Hyundai, s-a calificat astăzi în sferturile celei mai importante competiții continentale din Asia, Liga Campionilor. Formația sud-coreeană a remizat în returul cu Pohang Steelers, scor 1-1, obținând victoria la general.

Dan Petrescu

Credit imagine: Getty Images

Dan Petrescu s-a calificat alături de echipa sa, Jeonbuk Hyundai, în sferturile Ligii Campionilor Asiei, la capătul unei "duble" sud-coreene, în care a dat piept cu Pohang Steelers. În tur, echipa antrenată de român s-a impus pe teren propriu cu 2-0, astfel că accederea în sferturile de finală era aproape.
Pohang a început însă foarte bine returul de pe teren propriu și a deschis scorul rapid, în urma unei greșeli imense a portarului lui Petrescu, ce a scăpat mingea în poartă. Adversara lui Jeonbuk a continuat să fie incisivă și a avut câteva ocazii de a-și dubla avantajul în prima repriză , însă elevii fostului internațional român au rezistat eroic.
Partea a doua a meciului a fost mult mai liniștită pentru Dan Petrescu. Pohang nu a mai avut forța de a-și crea ocazii, iar cu 15 minute înainte de final, Jeonbuk a egalat și a tranșat soarta calificării.
Citește și:

Dan Petrescu este în sferturile Ligii Campionilor Asiei

În urma remizei din deplasare, echipa lui Dan Petrescu a câștigat la general cu 3-1 și și-a asigurat calificarea în sferturile de finală ale Ligii Campionilor Asiei, o performanță remarcabilă pentru tehnicianul român. Pentru un loc în "careul de ași", românul se va lupta cu învingătoarea dintre Kofu (Japonia) și Ulsan HD (Coreea de Sud). În tur, peninsularii s-au impus cu 3-0.
Jeonbuk este obișnuită cu triumful în Liga Campionilor Asiei, cucerind trofeul de două ori, ultima dată în 2016. Anul trecut, sud-coreenii s-au oprit în semifinale, astfel că Petrescu își va dori cu siguranță să aibă un parcurs mai bun decât în stagiunea precedentă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol