Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cupa Asiei|Semifinală nebună, cu 5 goluri și răsturnări de situație. Qatar învinge Iranul și merge în finala cu Iordania

Maria Olteanu

Actualizat 07/02/2024 la 19:17 GMT+2

Cupa Asiei | Qatar s-a calificat în această seară în finala Cupei Asiei, după ce a trecut cu 3-2 de Iran, într-un meci în care a fost condus cu 0-1 încă din minutul 4. În marea finală, gazdele din Qatar se vor duela cu Iordania, surpriza competiției.

Qatar, Akram Afif, AFC Asian Cup

Credit imagine: Getty Images

Miercuri seara s-a consumat cea de-a doua semifinală din Cupa Asiei, în urma căreia am aflat cum va arăta finala competiției din acest an.
Marți, în primul meci, am asistat la o surpriză uriașă, după ce Iordania a reușit un rezultat de-a dreptul fabulos și a eliminat favorita certă de pe hârtie, Coreea de Sud, în competiția care se desfășoară în Qatar.
În cea de-a doua semifinală, Iran și țara gazdă Qatar au luptat pentru cel de-al doilea bilet care ducea în ultimul act, într-un meci extrem de echilibrat, la capătul căruia Qatar s-a calificat în finala competiției, acolo unde deja aștepta Iordania.
Meciul de miercuri a început cu o deschidere rapidă de scor, din minutul 4. Iranul a mișcat tabela, pentru 1-0, după execuția foarte bună semnată de Azmoun.
Doar 13 minute a durat avantajul iranienilor, pentru că gazdele au reușit să restabilească egalitatea în minutul 17. Abdulsallam a făcut 1-1, după ce șutul său a fost deviat și a intrat în poartă.
Până la pauză, chiar cu câteva minute înainte de finalul primei părți, Qatarul a trecut în avantaj. Afif a marcat, din pasa lui Fathi, în minutul 43, gazdele mergând cu avans la cabine, 2-1.
Citește și:

Iordania - Qatar, finala Cupei Asiei

După ce a reușit să întoarcă scorul din minutul 4 al întâlnirii, echipa din Qatar s-a văzut egalată în partea a doua a jocului.
Iran nu a cedat și a revenit în meci, la șase minute după întoarcerea de la cabine. Jahanbakhsh a făcut 2-2 în minutul 51 al duelului, după transformarea unei lovituri de pedeapsă.
După peste 30 de minute de egalitate, Qatarul a dat lovitura în ultimele 10 minute din timpul regulamentar. În minutul 82 s-a declanșat fiesta la Doha, după ce Almoez Ali și-a readus echipa la conducerea jocului, 3-2, în urma unei intercepții foarte bune în interiorul careului.
Tensiunea a fost la cote maxime în finalul meciului, iar iranianul Khalilzadeh a văzut cartonașul roșu în minutul 90+2, după ce repriza secundă a fost prelungită cu nu mai puțin de 13 minute. S-au mai jucat, de fapt, încă 17 minute, iar până la urmă Qatarul a reușit să își securizeze succesul.
Semifinala s-a terminat până la urmă cu succesul gazdelor din Qatar, scor 3-2, care merg din nou în finala competiției, după o revenire fabuloasă.
Iran are în palmares trei titluri ale Asiei, dar ultima dată când se calificase în finală a fost în 1976. De partea cealaltă, Qatarul era campioana în exercițiu, care se impusese la ediția din 2019 în fața Japoniei, în finală.
Marea finală a Cupei Asiei, Iordania - Qatar, este programată să se dispute sâmbătă, de la ora 17:00.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo