Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Alaba a dezvăluit adevăratul motiv pentru care pleacă de la Bayern. Nu are vreo legătură cu salariul

Cristian Mihală

Actualizat 03/11/2020 la 11:11 GMT+2

David Alaba nu va mai continua la Bayern din 2021, iar austriacul a vorbit pentru prima oară despre motivele din spatele refuzului său de a-şi prelungi contractul.

David Alaba şi Toni Kroos

Credit imagine: Getty Images

Lui Alaba îi expiră înțelegerea cu Bayern în 2021, iar bavarezii voiau neapărat să îl păstreze; în consecință, i-au propus în mai multe rânduri un nou contract, extrem de avantajos financiar. Potrivit Bild, ar fi vorba de 11 milioane de euro/sezon, potrivit ultimei oferte.
Doar că austriacul a refuzat toate propunerile, iar în acest moment Bayern pare forțată să îl vândă în iarnă, pentru a nu îl pierde ulterior gratis. Evident, va fi vorba de o sumă mult sub prețul pieței.
S-a ajuns la această situaţie din cauza lui Pini Zahavi, "un piranha lacom", care voia un salariu incredibil de mare pentru fundaş, conform lui Uli Hoeness. De altfel, Bayern şi întreaga presă germană au notat în ultimul timp că Alaba refuză prelungirea din cauza salariului, dorind mai mulţi bani.

Alaba pleacă de la Bayern pentru că nu s-a simţit respectat

Adevărul ar fi cu totul altul, susţine fundaşul. Într-un interviu acordat luni, austriacul a vorbit pentru prima oară despre situaţia lui. Refuzul de a continua la formaţia din Munchen nu are legătură cu remuneraţia, ci cu modul în care clubul l-a tratat. Anul trecut, când era clar că Alphonso Davies e prima variantă pentru postul de fundaş stânga, austriacului i-a fost propus un schimb de către Bayern. Alaba nu doar că nu s-a mai simţit dorit, dar a considerat că nu e respectat de club. Ulterior, din fericire pentru gruparea bavareză, sportivul a refuzat să plece, a fost reprofilat ca fundaş central şi a fost esenţial în cucerirea Ligii Campionilor.
"După a doua sau a treia întâlnire pentru a vorbi despre noul contract, am fost întrebat dacă aș fi de acord să fac parte dintr-o tranzacție de schimb de jucători. A fost ca și cum mi-ar fi dat cineva o palmă peste față! Nu am primit respectul și aprecierea pe care credeam că le merit. Asta s-a întâmplat acum un an, atunci când nu izbucnise pandemia de coronavirus", a dezvăluit David Alaba, într-un interviu pentru Sky Sport Germany.
Întrebat dacă a luat vreo decizie privind viitorul, în condiţiile în care Liverpool, Barcelona, Real Madrid şi Juventus s-au interesat de el, Alaba a explicat că e prea devreme pentur a vorbi despre noul club.
"Nu vreau să mă mai gândesc la asta. Voi vedea ce va fi în viitor. Sunt dezamăgit, este o situație specială", a mai spus Alaba.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo