Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Sky Sports: Lewandowski, spre Premier League! Planul uimitor al lui Bayern şi Nagelsmann

Cristian Mihală

Publicat 03/05/2021 la 20:24 GMT+3

Robert Lewandowski ar putea să o părăsească în această vară pe Bayern. Şefii bavarezilor par deschişi la o ofertă tentantă, mai ales că polonezul va face în vară 33 de ani. Sezonul viitor, campioana Germaniei va încerca înregimentarea lui Haaland, profitând de clauza pe care norvegianul o are în contract.

Robert Lewandowski

Credit imagine: Getty Images

Adus la Bayern din postura de jucător liber de contract, Lewandowski s-a transformat în al doilea cel mai mare golgheter din istoria Bundesligii, doar legendarul Gerd Muller având mai multe reuşite decât polonezul.
Era de aşteptat ca vârful să îşi încheie cariera pe Allianz Arena, dar venirea lui Julian Nagelsmann ar putea însemna o altă pagină de istorie din istoria clubului bavarez. S-a vorbit deja despre posibilitatea ca polonezul să ajungă la Real Madrid, dar acum Sky Sports anunţă că Lewa a intrat în atenţia lui Chelsea şi Manchester United, car vor duce o luptă la baionetă pentru semnătura lui.
Ambele echipe îl voiau în această vară pe Haaland, dar vârful norvegian a ales să rămână încă un sezon la Dortmund. Ofertele sunt extrem de generoase, iar oficialii lui Bayern şi Nagelsmann au discutat deja despre posibila plecare a golgheterului care a marcat 43 de goluri în 37 de partide, în toate competiţiile, în sezonul în curs. E ultima şansă ca Lewa să plece pe foarte mulţi bani, având în vedere că va împlini în câteva luni 33 de ani, astfel că nemţii sunt deschişi la negocieri.

Haaland, marele pariu al lui Bayern

Faptul că Haaland a decis să mai rămână un sezon la Dortmund îi face pe oficialii lui Bayern să îşi frece mâinile de bucurie.
Bayern şi Nagelsmann pregătesc deja strategia pentru viitor, iar un element esențial din următorul deceniu pe Allianz Arena poate fi Erling Haaland. După ce în trecutul recent i-a transferat pe Hummels, Goetze sau Lewandowski, bavarezii se pregătesc de o nouă lovitură pentru marea rivală.
Bayern știe că Dortmund nu i-ar accepta niciodată oferta pentru Haaland, însă speră ca oficialii de pe Westfalenstadion să nu aibă vreun cuvânt de spus. Concret, din vara lui 2022, atacantul nordic are o clauză în contract potrivit căreia poate pleca pentru suma de doar 75 de milioane de euro. Bavarezii speră să o poată activa, fiind convinși că au toate datele să îl convingă pe jucător să îi prefere în detrimentul lui Real Madrid, Barcelona sau Manchester City.
Haaland ar fi înlocuitorul perfect pentru Lewandowski, fotbalist care în vara viitoare va împlini 34 de ani. Deocamdată polonezul care mai are contract cu Bayern până în 2023 are un randament incredibil, însă e de așteptat ca prestațiile lui să nu mai fie la fel odată cu înaintarea în vârstă. De aici şi deschiderea către un transfer în Premier League, care va oferi o sumă uriaşă, pe care Bayern o poate folosi pentru Haaland, care reprezintă viitorul. Bayern și-ar asigura serviciile unui fotbalist care o poate ajuta pentru următorul deceniu și jumătate, însă rămâne de văzut ce se va întâmpla sezonul viitor. Fără Lewa, e limpede că şansele bavarezilor la Champions League scad dramatic, lucru dovedit şi în dubla cu PSG (accidentat, polonezul nu a jucat, iar Bayern a fost eliminată).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo