Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Pedeapsa primită de fotbalistul din Bundesliga care a recunoscut că a jucat sub o identitate falsă!

Andrei Bobeica

Actualizat 13/06/2021 la 00:31 GMT+3

Congolezul Silas Wamangituka joacă la VFB Stuttgart din 2019, iar în sezonul recent încheiat a fost golgheterul șvabilor, cu 11 goluri marcate în campionat, fiind ales și în echipa sezonului din Bundesliga.

Silas Wamangituka wurde mit dem Namen Silas Katompa Mvumpa geboren

Credit imagine: Getty Images

Mjlocașul le-a transmis oficialilor clubului că în momentul în care a ajuns în Europa agentul său de la vremea respectivă i-a schimbat atât data nașterii, cât și numele. Totul se întâmpla în 2018, când africanul semna cu gruparea franceză Ales, iar situația a persistat și când s-a transferat la FC Paris (Ligue 2), iar mai apoi la Stuttgart.

Mvumpa, suspendat 3 luni

Astfel, Silas Katompa Mvumpa a fost suspendat pentru 3 luni după ce a recunoscut că a jucat sub o identitate falsă, iar pe lângă această pedeapsă, atacantul lui Stuttgat va trebui să plătească și o amendă de 30 000 de euro, conform Federației Germane de Fotbal.
"Era clar pentru el și pentru noi că Silas va fi sancționat de DFB și suntem de acord cu ce s-a hotărât.", a spus directorul sportiv al nemților, Sven Mislintat.
"Am trăit în ultimii ani într-o nelinişte permanentă şi m-am îngrijorat foarte mult pentru familia mea din Congo", a mărturisit Silas.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo