Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Bayern i-a găsit înlocuitor lui Tapalovic! Cine se va ocupa de pregătirea portarilor la Munchen

Alex Masgras

Publicat 08/02/2023 la 18:25 GMT+2

Bayern Munchen a anunțat că Michael Rechner va fi noul antrenor cu portarii al echipei. Anunțul vine la câteva săptămâni după despărțirea de Toni Tapalovic. Clubul bavarez a decis să îl concedieze pe Tapalovic, lucru criticat de Manuel Neuer în presa din Germania.

Manuel Neuer (l.) und Julian Nagelsmann

Credit imagine: Getty Images

Bayern Munchen are un nou antrenor cu portarii. Clubul bavarez a anunțat că Michael Rechner se va ocupa de pregătirea portarilor după ce echipa s-a despărțit de Toni Tapalovic în luna ianuarie. Tapalovic a ocupat această poziție, dar a fost concediat din cauza unor viziuni diferite în ceea ce privește lucrul față de alți membri ai staff-ului.
Michael Rechner, în vârstă de 42 de ani, vine la Munchen de la TSG Hoffenheim. El a fost coordonator al portarilor de la Hoffenheim încă din 2008, iar din 2015 s-a ocupat de portarii primei echipe.
Înainte de a lucra la Hoffenheim, Rechner a fost portar și a apărat în liga a doua și liga a treia din Germania la mai multe echipe. După retragere, el s-a alăturat celor de la Hoffenheim, având misiunea de a pregăti și găsi jucători pentru acest post.
Citește și:

Manuel Neuer a criticat conducerea lui Bayern Munchen pentru demiterea lui Toni Tapalovic

Manuel Neuer a acordat un interviu controversat în care a criticat dur decizia lui Bayern Munchen de a-l concedia pe Toni Tapalovic, antrenorul portarilor și persoana sa de încredere de la club.
Declarațiile făcute au stârnit vâlvă în Germania, Bayern reacționând rapid la interviul acordat. "Fiind căpitan, nu îi face cinste", au spus bavarezii într-un comunicat. Acum, legendarul mijlocaș al lui Bayern, Lothar Matthaus, a ieșit la atac, considerând că portarul și-a depășit cu mult atribuțiile comentând public o decizie ce ține de bucătăria internă. Câștigător a 15 trofee cu Bayern (7 titluri), fostul Balon de Aur din 1990 este de părere că Neuer ar trebui să își piardă statutul de căpitan al echipei.
"Manuel Neuer nu mai poate fi căpitanul lui Bayern. A schiat neglijent și și-a pus sănătatea în pericol, iar acum a acordat un interviu neautorizat, prin care a atacat clubul. Nu a spus el acum câteva săptămâni că nimeni nu e mai presus decât clubul? Și acum face asta?", a spus Matthaus pentru Sky Sports Germania.

Ce a spus Manuel Neuer?

"Acea lovitură m-a afectat foarte mult. Am aflat de la responsabilii clubului. A venit de nicăieri și pentru mine și pentru Toni. Nu am înțeles și chiar m-a deranjat. Toni a fost mereu unul dintre noi, timp de 11 ani și jumătate a lucrat nu doar cu mine, ci pentru întreg grupul de portari, pentru antrenori și pentru club.
Pentru mine a fost o lovitură, când deja eram la pământ. Am simțit că mi se rupe inima. A fost cel mai brutal lucru experimentat în cariera mea. Toți din grupul nostru au început să plângă când au aflat. Cred că asta spune totul", a transmis Neuer în presa din Germania.
Manuel Neuer va lipsi cel puțin jumătate de an după ce și-a rupt piciorul la schi, Bayern Munchen mutând deja în acea zonă pentru a bifa siguranța în fața porții. Nemții l-au adus pe elvețianul Yann Sommer, de la Borussia Monchengladbach.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo