Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Thomas Tuchel, discurs realist după eșecul cu Dortmund! "Cursa pentru titlu s-a încheiat! Felicitări lui Leverkusen"

Bianca Dumitru

Publicat 30/03/2024 la 23:28 GMT+2

Bayern Munchen a fost învinsă în această seară, pe teren propriu, cu scorul de 0-2, de Borussia Dortmund, într-un meci contând pentru a 27-a etapă din Bundesliga. La finalul partidei, Thomas Tuchel a avut un discurs realist, felicitându-i pe cei de la Bayer Leverkusen pentru titlu.

Thomas Tuchel (FC Bayern München)

Credit imagine: Getty Images

Bayern Munchen a cedat în această seară, pe teren propriu, cu scorul de 0-2, în fața celor de la Borussia Dortmund, într-un meci contând pentru a 27-a etapă din Bundesliga.
Aceasta a fost prima înfrângere suferită de bavarezi în fața marilor rivali, în campionat, după aproape 5 ani și jumătate, campioana en-titre a Germaniei înregistrând, în precedentele 10 dueluri, 9 victorii și o remiză.
La finalul partidei, Thomas Tuchel a vorbit despre prestația jucătorilor săi, arătându-se dezamăgit de faptul că echipa nu s-a ridicat la nivelul așteptărilor, îndepărtându-se tot mai mult de liderul din Bundesliga.
Antrenorul a spus că, în opinia sa, lupta pentru titlu s-a încheiat și i-a felicitat pe cei de la Bayer Leverkusen, care au un avans de 13 puncte în fruntea clasamentului din Germania.
"Suntem foarte dezamăgiți de felul în care am jucat. Nu am simțit spiritul de echipă și pasiunea în nicio fază a meciului, elemente de care este nevoie pentru a câștiga partide. Per total, a fost un joc mediu și niciuna dintre echipe nu a făcut un joc bun, dar noi nu am făcut suficient și ne-au lipsit elementele de bază ale fotbalului.
De asemenea, am avut ghinion în unele momente cheie, precum șansa lui Harry Kane din minutul 26 și hențul lui Mats Hummels... În general, nu a fost un joc de nivel înalt. Din păcate, am avut o lipsă de viteză și pasiune. Ne-am gândit în ultimele săptămâni că nu vom mai ajunge într-un astfel de punct, că nu vom mai oferi un astfel de joc.
Aveam ceva complet diferit în minte, dar pur și simplu nu am reușit să facem ce trebuia... Felicitări lui Bayer Leverkusen! Cursa pentru titlu s-a încheiat", a declarat Thomas Tuchel.
Citește și:

Muller, dezamăgit de situația în care se află Bayern

La rândul lui, Thomas Muller a vorbit și el despre rezultatul din Der Klassiker și despre situația din clasament, arătându-se dezamăgit de faptul că Bayern are șanse tot mai mici la titlu, în timp ce Leverkusen are un parcurs fără greșeală.
"Suntem cu adevărat dezamăgiți de performanța noastră. Pauza internațională nu pare să ne fi făcut bine... În plus, am observat că Leverkusen a obținut din nou o victorie de ultim moment, când credeam că în sfârșit pierde puncte. Ăsta a fost un mic eșec pentru noi. Dar nu este chiar o scuză.
Am avut probleme în jocul nostru. Dortmund a jucat bine, nu au fost toți grozavi, dar au meritat să câștige. Este dezamăgitor. Nu pentru asta ne-am pregătit înainte de pauza internațională.
Nu sunt profesor de matematică, dar știu că din punct de vedere matematic este încă posibil să câștigăm titlul. Dar, dacă suntem sinceri, nu este realist. Trebuie să performăm pe teren", a spus Thomas Muller.
Pentru bavarezi urmează, weekend-ul viitor, deplasarea pe terenul celor de la Heidenheim, iar apoi, pe 9 aprilie, Bayern Munchen va juca la Londra, cu Arsenal, în manșa tur a sferturilor de finală din Champions League.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo