Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Florin Răducioiu e dezamăgit de națională și pune tunurile pe șefii FRF. "Sunt sătul de minciuni!"

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 10/10/2022 la 14:53 GMT+3

Florin Răducioiu și-a expus opinia despre șansele de calificare ale naționalei României la Campionatul European din 2024, după aflarea grupei din care fac parte tricolorii. Fostul atacant a atacat conducătorii FRF și le-a pus la îndoială credibilitatea.

Florin Răducioiu la echipa națională

Credit imagine: Eurosport

Articol scris de Tibi Munteanu
Naționala României și-a aflat ieri viitoarele adversare din grupa de calificare la EURO 2024, iar reacțiile nu au întârziat să apară, fie că au venit din partea unor foste glorii ale tricolorilor, fie din partea celor 3 oameni implicați în performanțele naționalei, Președintele FRF Răzvan Burleanu, Directorul Sportiv al FRF Mihai Stoichiță și selecționerul Edward Iordănescu. Cu un trofeu al Ligii Campionilor în palmares, pe vremea când evolua la AC Milan, Florin Răducioiu crede în șansele tricolorilor de a obține calificarea, însă consideră că cei din fruntea FRF nu își asumă nicio responsabilitate într-un eventual eșec, ci doar ies în față cu declarații pompoase care nu fac decât să alimenteze frustrarea suporterilor echipei naționale.

Florin Răducioiu pune tunurile pe conducerea FRF

Fostul internațional român s-a arătat sătul de vorbele celor din conducerea Federației Române de Fotbal și a atacat modul prin care factorii de decizie ai FRF nu doresc să-și asume un obiectiv eșuat sau, mai ales, modul prin care nu doresc să iasă în față pentru a impune clar un obiectiv al echipei naționale de fotbal a României. Nu este prima dată când fotbalistul cu 40 de prezențe în tricoul naționalei face declarații împotriva oamenilor din fruntea FRF, însă acum menționează că-și dorește să vadă o schimbare de atitudine și să vadă o asumare a responsabilității cu privire la calificarea la următorul turneu final european.
"Eu sunt primul, după cum a zis şi Gică Popescu, care susţine naţionala, dar care sunt argumentele pentru care mă conving pe mine Edi Iordănescu sau FRF că ne putem califica? Oamenii ăştia nu şi-au asumat, nu mi-au spus nimic!Vreau să ştiu care este obiectivul naţionalei în următorii doi ani. Nu vreau să aud de partida cu Bosnia, despre care ştim bine cum a fost. Vreau să aud pentru ce vom lupta, care va fi abordarea meciurilor.
Sunt sătul să aud cuvinte ciudate, predictibilitate, viitor, copiii să se întoarcă… sunt nişte minciuni, minciunele! Sunt sătul! Vreau ca echipa naţională să meargă la EURO, să aud cum, care e obiectivul! Asta vreau să aud din partea celor care conduc fotbalul românesc, pentru că de aceea au fost votaţi, de aceea a fost adus şi Iordănescu.
Vreau să vină cineva de la FRF care va spune că vrem să ne calificăm de pe locul 2! Asta înseamnă o asumare, de aceea sunt acolo! După un deceniu de minciuni, de predictibilitate. M-am săturat de acest cuvânt, e o minciună totală. Vreau să îşi asume responsabilitatea pentru care sunt în fruntea FRF", a declarat Florin Răducioiu.
Citește și:

Programul României în preliminariile EURO 2024

Naționala României își începe campania de calificare pentru Campionatul European spre finalul lunii martie 2023, iar ultimele două dueluri le va disputa în noiembrie 2023. Iată programul complet al tricolorilor lui Edward Iordănescu:
  • 25 martie 2023 - ora 20:45: Andorra – România
  • 28 martie 2023 - ora 20:45: România – Belarus
  • 16 iunie 2023 - ora 20:45: Kosovo – România
  • 19 iunie 2023 - ora 20:45: Elveția – România
  • 9 septembrie 2023 - ora 20:45: România – Israel
  • 12 septembrie 2023 - ora 20:45: România – Kosovo
  • 12 octombrie 2023 - ora 20:45: Belarus – România
  • 15 octombrie 2023 - ora 20:45: România – Andorra
  • 18 noiembrie 2023 - ora 20:45: Israel – România
  • 21 noiembrie 2023 - ora 20:45: România – Elveția
România a avut parte de șansă la tragerea la sorți desfășurată ieri la Frankfurt și are ca obiectiv calificarea la turneul final organizat în Germania peste 2 ani, iar pentru asta trebuie să termine grupa pe unul din primele două locuri.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo