Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Marius Șumudică, tranșant după rezultatul naționalei cu Andorra: "Mi se pare un scor jenant!"

Tibi Munteanu

Actualizat 27/03/2023 la 16:32 GMT+3

Marius Șumudică a răbufnit la adresa primului rezultat înregistrat de naționala României în grupa de calificare la EURO 2024, considerând că scorul trebuia să prindă proporții în special după ce Andorra a rămas în 10 oameni.

Marius Șumudică

Credit imagine: Getty Images

Naționala României a debutat cu un succes în campania de calificare la Campionatul European din 2024, însă și adversarul întâlnit a fost cel mai slab cotat din grupă, Andorra. Tricolorii s-au impus cu 2-0, scor care era înregistrat pe tabelă încă din minutul 50, cu toate că în ultima jumătate de oră andorrezii au jucat în inferioritate numerică după eliminarea mijlocașului Marc Rebes.
Victoria este importantă, pentru că a adus primele 3 puncte, dar ajută și la moralul băieților lui Edward Iordănescu, asta deși jocul nu a strălucit și asta a dus și la apariția unor critici.

Marius Șumudică, critici dure după debutul naționalei în preliminariile EURO 2024

Marius Șumudică a catalogat prestația tricolorilor din primul meci al grupei ca fiind una jenantă, ținând cont de valoarea scăzută a jucătorilor adverși. Acesta a pus accent inclusiv pe faptul că selecționerul a făcut introdus pe teren 2 jucători cu valențe defensive când tabela arăta 2-0 și andorrezii erau în inferioritate numerică.
Totodată, antrenorul de 52 de ani a spus că nivelul jucătorilor care au reprezentat Andorra este unul foarte slab și l-a comparat cu cel al unei echipe din liga a 3-a din România.
"Meciul cu Andorra? Slabi din toate punctele de vedere. N-am văzut echipă mai slabă. Dacă joacă cu Tunariul (n.r echipă din liga a 3-a), Tunariul îi bate. Nici nu știu cine sunt Tunari, dar mi-a rămas în minte, mai citesc rezultate.
Nu se pune problema, au dat la poartă din greșeală, dintr-o degajare proastă a portarului nostru au ajuns și ei să dea la poartă. Nu poate nimeni să-mi spună că Belarus, chiar dacă a luat 5 de la Elveția, e mai slabă decât Andorra.
Nu am văzut în viața mea o echipă mai slabă decât Andorra! Probabil doar în meciurile de pregătire cu italienii ăia, cu burtoșii ăia care vin de la muncă pentru a le da câte 20 de goluri.
N-am înțeles schimbările. N-am înțeles frica de rezultat. Ai 2-0, ei sunt și în 10 oameni, iar tu îl bagi pe Băluță… cu tot respectul pentru băiatul ăsta, dar tu îi bagi pe Băluță și Marius Marin. Doi închizători în contextul în care, dacă îi prindea Germania, le dădea 10! Elveția a jucat cu Belarus și le-a dat 5, n-au discutat. Dacă Elveția juca cu Andorra, cu siguranță scorul era unul de proporții.
Nu e treaba mea să vorbesc, să contest ceea ce se întâmplă la echipa națională, dar 2-0 mi se pare un scor jenant. Jucând cu Andorra e un scor jenant", a transmis Șumudică, potrivit as.ro.
Citește și:

Șumudică a ironizat adversara României

Mai mult, Marius Șumudică a avut o reacție ironică referitoare la nivelul selecționatei Andorrei, pe care o consideră o victimă și în fața unor amatori. Tehnicianul de la Al Raed (Arabia Saudită) i-a taxat pe tricolori din punct de vedere al mentalității și prevede că România va termina abia pe locul 4 în grupă, fiind astfel o nouă campanie ratată.
"Nu vorbesc eu de anumiți jucători, ci de naționala României, e echipa poporului, a acestei țări. Toți suntem contemporani acum cu această națională, așteptăm să-i vedem la Campionatul European. Păi, cu o astfel de mentalitate și la cum i-am văzut acum, eu vă spun că locul 4 este al nostru, nu ni-l ia nimeni.
N-am urmărit Belarusul, am văzut doar golurile primite. E o echipă apăsată de această excludere despre care toată lumea vorbește la FIFA. Nu e ușor să te montezi și să joci, dar sunt peste Andorra.
Dacă voi reporterii vă dezbrăcați acum și vă dau ghete la fiecare, iar eu stau pe bancă, pe cuvântul meu de onoare că le dăm trei Andorrei, nu două. Am încredere în voi, fiți atenți! Cu Belarus, cred că le dăm două cu voi", a declarat Marius Șumudică.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo