Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Rangers are de câștigat după ce Ianis Hagi nu a fost convocat la națională! Mesajul scoțienilor

Dani Morar

Actualizat 29/03/2023 la 22:23 GMT+3

Naționala României a obținut 6 puncte din 6 posibile în debutul preliminariilor EURO 2024. Tricolorii au trecut de Andorra și Belarus, dar înainte de aceste partide au existat discuții din cauza neconvocării lui Ianis Hagi. Gică Hagi a fost nemulțumit de faptul că Edi Iordănescu nu l-a luat în calcul pe fiul său, iar scoțienii cred că Rangers are cel mai mult de câștigat de pe urma acestei decizii

Ianis Hagi (România)

Credit imagine: Getty Images

România a câștigat cu Andorra și Belarus, în primele două etape din preliminariile EURO 2024. Tricoloriii s-au impus cu 2-0 în primul meci, în deplasare, și au câștigat la limită, 2-1, pe teren propriu, în meciul al doilea.
Edi Iordănescu a hotărât să nu-l convoace pe Ianis Hagi, cel care a jucat puține minute la Rangers de la revenirea după accidentarea suferită anul trecut. Deși decizia selecționerului părea să fie logică, Gică Hagi a considerat că fiul său merita să fie prezent alături de tricolori și a criticat acest lucru în mod public.
Site-ul oficial al celor de la Rangers a scris că echipa scoțiană este principalul beneficiar de pe urma hotărârii lui Edi Iordănescu. Jurnaliștii britanici au notat faptul că Ianis a putut să se pregătească în liniște timp de două săptămâni pentru a putea să revină la forma la care era înainte de operația la genunchi.
"În timp ce selecționerului României se află în mijlocul unei controverse legată de situația lui Ianis Hagi, Rangers este cea mai avantajată de mișcarea antrenorului.
Mijlocașul român a avut parte de două săptămâni petrecute la centrul de antrenament de la Ibrox, timp în care a fost monitorizat atent de echipa medicală a clubului. Ianis încearcă să-și revină la capacitate maximă și caută să-și recapete starea fizică și să forțeze să intre în planurile lui Michael Beale",Rangersnews.
Citește și:

Ce spune Edi Iordănescu despre neconvocarea lui Ianis Hagi la naționala României

Evident că selecționerul se aștepta la întrebări legate de neconvocarea anumitor jucători și a avut răspunsurile la el. Antrenorul naționalei a dat de înțeles că a luat unele decizii în alcătuirea lotului pentru a-i face pe jucători să înțeleagă că nu acceptă jumătăți de măsură, dar a spus că ușa va fi mereu deschisă la următoarele acțiuni.
În plus, Iordănescu nu a intrat în polemică cu criticii săi, ci a spus că va analiza tot ce s-a discutat în spațiul public despre selecția sa.
"Nu pot comenta despre jucători care nu sunt acum aici nu noi, cu tot respectul pentru fiecare dintre nume. Oricine are ușa deschisă la echipa națională. Focusul meu este pentru joc, am avut o poziție destul de clară. Ar fi lipsă de respect din partea mea pentru fotbaliștii mei ca eu să vorbesc despre alți jucători care nu sunt aici. Ce pot să promit e că, după ce se va termina această acțiune, împreună cu staff-ul, vom analiza jocurile și mă voi apleca mai mult pe ce s-a discutat, pentru că nu am avut timp să citesc tot ceea ce s-a discutat, și, dacă voi simți nevoia de clarificări suplimentare, le voi face.
Mi se pare că avem calitatea, între ghilimele, să creăm foarte multă presiune artificială, care nu face bine echipei naționale. Decizia este a mea, pentru că responsabilitatea este doar a mea. Restul pot face aprecieri, sunt liberi să o facă, însă eu hotărăsc.
Ne dorim să construim un anumit nucleu, campania e scurtă, nu putem face foarte multe modificări de la o acțiune la alta. Riscăm să lăsăm un talent pe afară, e posibil, dar îmi asum și asta. Dacă cineva are realizări, cu siguranță că avem ochi să-l vedem. Ușa e deschisă, dar nu se va mai intra atât de ușor. Dacă ar fi să adaug ceva, ar fi faptul faptul că mi-am asumat anumite decizii cu care chiar nu am fost confortabil. Am luat măsuri cu care nu sunt confortabil și nu mi-au plăcut, dar erau necesare. Cine a înțeles, e aici în continuare. Cine nu, problema lui", a spus Iordănescu.
România va avea parte de o dublă de foc în luna iunie, atunci când are loc următoarea acțiune a echipelor naționale. Tricolorii vor întâlni Kosovo și Elveția, ambele partide având loc în deplasare, pe 16 și 19 iunie.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo