Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Zlatan Ibrahimovic, direct în cărțile de istorie ale fotbalului. Un nou record, marca Zlatan!

Ion Alexandru

Actualizat 25/03/2023 la 09:03 GMT+2

Zlatan Ibrahimovic a devenit cel mai "bătrân" fotbalist care joacă pentru o echipă națională în preliminariile unui Campionat European. Atacantul Milanului a jucat 20 de minute în meciul Suedia - Belgia, terminat 0-3. Recordul era deținut de legendarul portar italian Dino Zoff.

Zlatan Ibrahimovic

Credit imagine: Getty Images

Zlatan Ibrahimovic a doborât recordul de 30 de ani al lui Dino Zoff ca cel mai bătrân jucător care a jucat vineri seară în calificările la Euro. Însă suedezul, la 41 de ani și 172 de zile, a fost complet depășit de o altă legendă a marcatorilor Romelu Lukaku la Stockholm. Cel mai bun marcator din istoria naționalei Belgiei care a lovit un hat-trick superb.
Ibrahimovic, care săptămâna trecută a devenit cel mai bătrân marcator din Serie A pentru AC Milan , a fost rezervă și a intrat în minutul 73, atunci când echipa sa era condusă la două goluri.
Introducerea lui Ibrahimovic a fost întâmpinată de 50 de mii de fani în delir pe Friends Arena. Zlatan a intrat în locul noului star al naționalei Suediei, Alexander Isak.
La debutul noului selecționer Domenico Tedesco, mai tânăr cu 4 ani decât Ibrahimovic, Belgia s-a impus fără emoții în Suedia. Tripla cu Lukaku a garantat un succes amplu, 3-0 pe terenul celei mai puternice adversare din grupa de accedere în turneul final la Europeanului din 2024. Austria, Estonia și Azerbadjan sunt celelalte echipe din această grupă.
Citește și:

Zlatan Ibrahimovic, povestea continuă

Zlatan Ibrahimovic a debutat la naționala Suediei în 2001 și este cel mai bun marcator din istoria echipei scandinave, cu 62 de reușite. Zlatan a jucat vineri seară în partida cu numărul 122. Acest record va fi greu de bătut, mai ales că atacantul lui Milan va face 42 de ani în octombrie și are de recuperat 26 de meciuri. Mijlocașul Anders Svensson a jucat în 14 ani la echipa națională (1999-2013) în 148 de partide.
"Am stat departe timp de 14 luni, în care doar am suferit. Acum m-am întors şi mă simt bine. Joc cu bucurie şi fără durere. Vom vedea cât durează, dar este distractiv să fii aici. Mă simt ca un tată al acestei echipe. Ieri le-am spus colegilor mei: 'Cu siguranţă vă întrebaţi ce caut aici, sigur credeţi că sunt nebun'. Dar le-am mai spus: 'Aşteptaţi până se apropie sfârşitul, atunci veţi înţelege de fac'!, a spus Zlatan Ibrahimovic, la revenirea la naționala Suediei.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo