Dinamo a susținut astăzi un amical contra divizionarei secunde FC Buzău. Partida s-a desfășurat pe parcursul a 2 reprize de câte 60 de minute, iar "câinii" s-au impus cu 3-2, după ce buzoienii au condus la pauză cu 1-0. Primul gol marcat de Dinamo i-a aparținut lui Deian Sorescu, cel care a purtat și baderola de căpitan, semn că disputa dintre el și Rednic e de domeniul trecutului.
La finalul partidei amicale, Mircea Rednic a fost întrebat și despre situația de la echipa națională, iar antrenorul lui Dinamo a răbufnit la adresa selecționerului și a șefilor de la FRF.
"Nu știu ce continuitate putem avea, din moment ce antrenorul spune că pleacă. Nu avea voie să facă greșeala asta cu două meciuri înainte pentru că jucătorii se relaxează. Nu era momentul ca el să-și anunțe plecarea. Din moment ce un antrenor spune că vrea să plece, stăm să ne rugăm de el să rămână la echipa națională? A avut atâtea șanse, am ratat calificarea la Campionatul European, acum la fel, eu zic că trebuie o schimbare.
Calificările pentru Cupa Mondială UEFA
Shevchenko, mesaj emoționant pentru naționala Ucrainei după ratarea calificării la CM din Qatar
06/06/2022 LA 08:00
Vorbim ca antrenorii să plece, dar ar trebui să plece și cei care numesc antrenorii la echipa națională. Schimbă antrenorii, dar cei care-i numesc nu au nicio responsabilitate", a spus Rednic, citat de as.ro.
Citește și:

Mircea Rednic a criticat strategia lui Mirel Rădoi

Vorbind despre meciul cu Islanda, Rednic a menționat că tactica selecționerului nu a fost cea mai potrivită. De asemenea, antrenorul dinamovist a punctat că strategia generală aplicată de Rădoi în această campanie a fost greșită, deoarece schimbarea unui număr mare de jucători de la o acțiune la alta a dus la lispa de omogenitate în cadrul echipei naționale.
"Șanse încă mai avem, trebuie să credem până la sfârșit, dar dacă am pierdut, am făcut-o pe mâna noastră. Îmi pare rău pentru că puteam merge la baraj. Poate s-au făcut greșeli multe de la început, au fost foarte multe schimbări, nu a reușit să formeze un nucleu, 11-15 jucători de bază, a lipsit omogenitatea. Ca joc i-am dominat, trebuia și puțin noroc, mai mult tupeu, trebuia să jucăm și cu două vârfuri la un moment dat pentru că era un meci decisiv și aveam nevoie de 3 puncte.", a adăugat Rednic.
Singura șansă a României de a mai prinde barajul pentru mondiale este să spere că Macedonia de Nord nu va învinge Islanda în ultimul meci. Evident, victoria tricolorilor în Liechtenstein este obligatorie, dar acest lucru nu ar trebui să reprezinte o problemă.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Calificările pentru Cupa Mondială UEFA
Selecționerul Ucrainei, reacție dureroasă după ratarea calificării la Mondial! "E greu să spun ceva"
06/06/2022 LA 04:27
Calificările pentru Cupa Mondială UEFA
Țara Galilor, pentru a doua oară în istorie la Campionatul Mondial
05/06/2022 LA 18:43