Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

România – Germania 0-1 | Nemții au obținut 3 puncte după “antrenamentul” de la București

Ion Alexandru

Actualizat 29/03/2021 la 09:02 GMT+3

Germania s-a impus cu 1-0 în meciul de la București contra României după o partidă în care nemții au dominat autoritar. Tricolorii au fost ținuți în meci de intervențiile providențiale ale portarului Florin Niță, omul meciului și stâlpul defensivei în fața atacurilor bine gândite ale unui adversar net superior.

Germania s-a impus la București, în meciul cu România, mai clar decât o arată scorul

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Eduard Dimiean
Germania a dominat categoric partida, superiori la toate capitolele statistice cu o posesie de 66%, xG 0.83 (România) – 2.84 (Germania), un raport al șuturilor de 9-18, România a fost complet expusă în meciul de pe Național Arena.
Fără o circulație a balonului eficientă, în lipsa unor trasee de joc clare, tricolorii s-au văzut depășiți la majoritatea fazelor în care nemții atacau poarta lui Niță. România nu a etalat un joc ofensiv, a încercat, însă, fără șanse de izbândă. Impulsionați de miza partidei, fotbaliștii români au mizat pe jocul în spatele apărării germane, singurul tipar care a pus în pericol poarta lui Neuer, Mihăilă iar mai apoi Stanciu având cele două ocazii de gol pentru tricolori.

România – Germania 0-1 | Poziționarea lui Gnabry a anunțat golul germanilor

picture

România – Germania 0-1 | Analiza tactică

Credit imagine: Eurosport

sursa foto: captură Protv
Dispuși într-un 4-2-3-1, jucătorii lui Mirel Rădoi au încercat să îl blocheze pe Joshua Kimmich, playmaker-ul advers, însă, nemții au inițiat cu ușurință tranziția ofensivă printr-un lateral liber, in cazul de mai sus Klostermann. Dacă mijlocașii defensivi au “preluat” interii adverși, Gnabry a acționat în rol de “9 fals” pentru a debusola zona centrală completând astfel rombul de la mijlocul terenului în timp ce Havertz și Sane i-au “țintuit” pe Camora și Popescu.

România – Germania 0-1 | Rotația triunghiului lateral Sane – Gundogan – Emre Can a menținut structura echipei

Germania a jucat inteligent la București, nu au făcut risipă de energie și indiferent de libertatea de mișcare a jucătorilor din teren au menținut structura echipei intactă. Sane – Gundogan și Emre Can s-au “rotit” continuu în flancul stâng pentru a scăpa din marcaj în timp ce în flancul opus se crea superioritate numerică fructificată prin schimbări rapide de direcție ale atacurilor.
Un tipar tactic folosit și de Pep Guardiola la Manchester City combinat cu o circulație a balonului impecabilă a pus la grea încercare defensiva lui Mirel Rădoi, echipa Germaniei având un avantaj zdrobitor la capitolul pase reușite în cele 90 de minute, 625 față de cele numai 270 ale României.
picture

România – Germania 0-1 | Analiza tactică

Credit imagine: Eurosport

sursa foto: captură Protv

România – Germania 0-1 | Superioritate numerică în flancuri urmată de combinații rapide a expus fundașii laterali

Flancul ocupat în prima repriză de Camora a fost permanent vizat de combinații rapide, la firul ierbii, Gnabry, Havertz și Klostermann reușind să creeze și superioritate numerică 3v2 urmată mai apoi de un 2v1 care de multe ori a condus la ocazii imense pentru nemți.
picture

România – Germania 0-1 | Analiza tactică

Credit imagine: Eurosport

sursa foto: captură Protv
Urmează o deplasare dificilă în Armenia
Germania nu a “turat” la maxim motoarele în meciul cu România, au forțat cât a trebuit pentru a obține cele 3 puncte, diferența dintre echipe fiind una vizibilă, în schimb cu Armenia cele 3 puncte sunt vitale. Armenii au demonstrat că sunt un adversar de luat în seamă după victoria din partida cu Islanda, știu să joace meciurile cu miză iar confruntarea cu România va fi una intensă, de luptă, victoria fiind singura opțiune de luat în calcul pentru selecționata condusă de Mirel Rădoi pentru a rămâne în cursa spre Mondialul din Qatar.
Partida Armenia - Roânia va fi marți de la ora 19.00 în format livetext pe Eurosport.ro.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo