Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Tricolorii fac scut în jurul lui Rădoi! Încă un jucător important speră că selecționerul va continua

Nicu Savin

Publicat 26/10/2021 la 20:51 GMT+3

Mirel Rădoi a surprins pe toată lumea când a declarat, după meciul cu Armenia din septembrie, că indiferent de ce se va întâmpla în ultimele 2 partide din grupa preliminară pentru mondial va pleca de la echipa națională. Jucătorii speră însă că selecționerul se va răzgândi, iar ultimul nume important care și-a arătat susținerea pentru Rădoi a fost Nicolae Stanciu.

Jucătorii naționalei României, la finalul partidei cu Armenia, din preliminariile Campionatului Mondial din Qatar

Credit imagine: Eurosport

Mirel Rădoi este hotărât să plece de la echipa națională după meciurile cu Islanda și Liechtenstein din luna noiembrie. Decizia selecționerului este una surprinzătoare, mai ales că România are șanse reale de a termina pe locul secund în grupă, urmând a juca în aceste condiții la barajul pentru calificarea la Cupa Mondială.
Specialiștii din fotbalul românesc au părerile împărțite privind hotărârea lui Rădoi, dar în privința jucătorilor direcția este unanimă, toți cei care au vorbit despre acest subiect spunând că și-ar dori ca selecționerul să continue munca începută în urmă cu un an și câteva luni.
Citește și:

Mirel Rădoi, dorit de jucători pe banca naționalei și după luna noiembrie

Răzvan Marin a declarat după aflarea vești că mai mulți jucători vor încerca să-l convingă personal pe Rădoi să continue și dincolo de luna noiembrie a acestui an, iar vocile din interiorul vestiarului care-l susțin pe selecționer sunt tot mai numeorase.
Nicolae Stanciu este ultimul numei important care a declarat că speră ca Rădoi să poată fi întors din drum. Mijlocașul Slaviei Praga e de părere că starea de spirit pozitivă care e acum în sânul echipei naționale este meritul lui Rădoi, iar o eventuală plecare a sa ar duce la destrămarea acesteia.
"Pentru mine a fost un șoc, am citit în presă. Vreau să spun foarte clar două lucruri: sper ca dânsul să nu renunțe, am format un grup chiar unit care seamănă cu o familie, suntem pe o pantă ascendentă din toate punctele de vedere, din discuțiile cu dumnealui sper să se răzgândească pentru că toți ne dorim asta. Și al doilea lucru: nu o să renunț. Nu o să renunț la națională, nici nu o să renunț să cred că Mirel Rădoi va rămâne cu noi", a spus Nicolae Stanciu pentru playsport.ro.
Declarațiile lui Stanciu sunt elocvente și reflectă probabil părerea majorității jucătorilor de bază ai echipei naționale. Totuși, e greu de crezut că Mirel Rădoi își va schimba decizia, ținând cont de felul tranșant în care a făcut anunțul plecării sale după meciul cu Liechtenstein. E posibil totuși ca insistențele jucătorilor să-l sensibilizeze și să continue măcar până la baraj, evident, dacă România va ajunge acolo.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Programul transmisiunilor Eurosport în etapa a 10-a din Premier League
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo