Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Adrian Mutu a vorbit despre grupa României de la Euro 2024. Ce a spus "Briliantul" despre șansele tricolorilor

Andrei Nicolae

Publicat 13/12/2023 la 13:22 GMT+2

România s-a calificat după o pauză de opt ani la un Campionat European, iar jucătorii lui Edi Iordănescu și-au aflat și viitoarele adversarele din Germania. Subiectul privind participarea naționalei la Euro a intrat și în atenția lui Adrian Mutu, care a vorbit despre șansele tricolorilor la turneul final.

Adrian Mutu

Credit imagine: Getty Images

România a obținut luna trecută prima calificare la un turneu final după o pauză de opt ani și a obținut "biletele" pentru Euro 2024. Recent, tricolorii au aflat și grupa din care fac parte, fiind repartizați alături de Belgia, Slovacia și câștigătoarea play-off-ului B.
În ultima perioadă, din ce în ce mai multe figuri importante din sport au vorbit despre revenirea României la un turneu final, iar Adi Mutu a intrat și el în dezbatere. Golgheterul all-time al naționalei, la egalitate cu Gheorghe Hagi, crede că echipa se află într-o creștere și speră ca băieții lui Iordănescu să dea totul la turneul final. De asemenea, Mutu a vorbit și despre Euro 2008, unde a fost prezent alături de România, care le-a înfruntat pe Franța, Italia și Olanda.
"Este o grupă accesibilă față de ultimul campionat la care am participat și eu. Atunci am jucat cu Italia, cu Franța, cu Olanda. Cred că ... Poate dacă dădeam eu gol cu Italia, din acel penalty, am fi ieșit din grupă, după o victorie cu campioana mondială en titre la acel moment.
Bine, acum, nu se pot compara grupele, dar naționala actuală este într-o creștere vizibilă. Avem șansele noastre în această grupă. Va fi foarte, foarte greu cu Belgia, dar să nu ne dăm bătuți dinainte.
Să mergem cu încredere la Euro, băieții au muncit bine, bravo lor, să aibă mare încredere. Nu te întâlnești în fiecare zi cu un Campionat European, așa că să dea totul la acesta", a spus Mutu, potrivit GSP.
Citește și:

ROMÂNIA ȘI-A GĂSIT PRIMUL ADVERSAR DIN MECIURILE DE PREGĂTIRE PENTRU EURO 2024

Până la debutul Campionatului European de vara viitoare, naționala României nu va mai disputa alte meciuri oficiale. Jucătorii lui Edi Iordănescu vor susține, însă, câteva partide de pregătire pentru turneul final.
Oficialii Federației Române de Fotbal au anunțat primul adversar pe care îl vor avea "tricolorii" în amicalele din 2024. Este vorba despre Irlanda de Nord, echipă cu care România va juca pe Arena Națională, pe 22 martie.
Cele două echipe s-au mai duelat de 8 ori, românii înregistrând două victorii, 3 rezultate de egalitate și 3 înfrângeri. Cele mai recente partide dintre România și Irlanda de Nord au avut loc în 2020, în Nations League, ambele meciuri încheindu-se cu scorul de 1-1.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo