Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Veste bună pentru selecționeri, înainte de EURO 2024! Schimbarea plănuită de UEFA

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 09/04/2024 la 12:33 GMT+3

UEFA a organizat o ședință alături de selecționerii echipelor calificate la turneul final al Campionatului European, care va începe în două luni. Forul continental a propus o schimbare majoră, care îi avantajează pe selecționeri.

Euro 2024 rozpocznie się 14 czerwca

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Daniel Kerekes
Forul continental vrea să fac o schimbare majoră cu 10 săptămâni înaintea debutului EURO 2024. UEFA își dorește ca numărul maxim de jucători convocați la loturile echipelor pentru turneul final să crească de la 23 la 26.
În acest sens, a avut loc o ședință luni, la Dusseldorf, unde au participat toți selecționerii de la EURO 2024, iar majoritatea a fost de acord cu această schimbare, despre care se vorbea încă de la încheierea fazei preliminariilor, anunță beIN Sports.
Având în vedere că cei mai mulți dintre selecționeri au spus "da" acestei propuneri, UEFA va oficializa această schimbare cel mai probabil până la finalul lunii. Propunerea va fi discutată în cadrul Comitetului Executiv al UEFA, după data de 22 aprilie.
Citește și:

Veste bună pentru Edi Iordănescu

Selecționerul României, Edi Iordănescu, ar fi avut o misiune extrem de dificilă să restrângă lotul primei reprezentative la doar 23 de componenți. Acesta a convocat nu mai puțin de 29 de jucători pentru meciurile amicale de la finalul lunii trecute. La fiecare acțiune din cadrul preliminariilor EURO 2024, România a avut cel puțin 26 de fotbaliști convocați,
UEFA a adoptat pentru prima oară această alternativă a loturilor de 26 pentru EURO 2020, care s-a desfășurat în 2021. Din cauza pandemiei și a riscului ridicat de infecție chiar și în cadrul turneului, selecționerii au putut convoca până la 26 de jucători.
Această regulă a fost adoptată și de FIFA, pentru Campionatul Mondial organizat de Qatar, dar UEFA avea de gând să revină la loturile de 23 pentru următorul turneu final. În urma acestei ședințe, se pare că selecționerii vor avea mai multă libertate în a-și alege loturile pentru tunerul care va debuta pe 14 iunie.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo