Articol scris de Tibi Munteanu
După demiterea lui Thomas Tuchel de pe banca londonezilor, conducerea clubului s-a mișcat rapid și l-a adus pe Graham Potter, managerul care a impresionat la Brighton & Hove Albion.

Graham Potter preia sarcinile lui Tuchel

Fotbal
11 antrenori mari care stau pe bară în așteptarea unui contract
IERI LA 08:44
Noul tehnician nu va avea o misiune ușoară la Chelsea, pentru că este un club cu mari pretenții, care nu-și permite să aibă foarte multă răbdare cu noii veniți. Suporterii echipei sunt obișnuiți cu performanța și nu pot accepta perioade de tranziție când clubul n-ar putea concura cu celelalte forțe ale Angliei.
Englezul va putea debuta pe banca "albaștrilor" miercuri, în cea de-a două etapă a grupelor UEFA Champions League, când pe Stamford Bridge va veni campioana Austriei, Salzburg. Ar fi putut s-o facă chiar astăzi, însă întreaga etapă a 7-a a fost amânată din cauza decesului Majestății Sale Regina Elisabeta a II-a. Pentru debutul în Premier League cu noua sa echipă, Potter va trebui să aștepte până la finalul săptămânii viitoare, când va da piept cu vicecampioana sezonului precedent, Liverpool, asta dacă nu va fi amânată și etapa a opta.

Graham Potter e mândru că a ajuns la Chelsea

În cadrul prezentării oficiale ale noului antrenor, englezul a oferit și primul său interviu din postura de manager al dublei câștigătoare de Liga Campionilor.
"Sunt foarte mândru și entuziasmat că voi reprezenta Chelsea, acest club fantastic de fotbal. Sunt foarte entuziasmat în ceea ce privește colaborarea cu noua conducere a lui Chelsea și abia aștept să îi întâlnesc și să lucrez cu grupul de jucători, pentru a dezvolta o echipă și o cultură de care fanii să fie mândri. Pe această cale, aș vrea să mulțumesc din tot sufletul lui Brighton & Hove Albion, pentru că m-au lăsat să pot beneficia de această oportunitate. În particular, mulțumiri lui Tony Bloom și tuturor jucătorilor, staff-ului și suporterilor, pentru suportul loc cât timp am fost la club”, a spus Potter pentru site-ul oficial al clubului londonez.
Citește și:

Potter vine la Chelsea cu întregul staff de la Brighton

Americanul Todd Boehly i-a permis noului antrenor să vină alături de foștii săi colegi de la Brighton, adică împreună cu asistentul Billy Reid, secunzii Bjorn Hamberg și Bruno Saltor, antrenorul cu portarii Ben Roberts și specialistul în transferuri Kyle Macaulay.
De asemenea, pentru a-l atrage la Chelsea, Boehly i-a oferit lui Potter și un salariu impresionant de 12 miloane de lire pe sezon, astfel ca dacă va rezista pe banca "albaștrilor" pe toată perioada contractuală de 5 ani, va încasa o întreagă avere: 60 de milioane de lire sterline.
Liga Națiunilor UEFA
#VOCE Generația Euro 2016. Așteptări, bucurii și dezamăgiri. Ce mai fac acum jucătorii de atunci
IERI LA 05:35
Premier League
Chelsea, un nou transfer de neînţeles: 34 de milioane € pentru un necunoscut de 17 ani
IERI LA 17:42