Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Manchester United - PSG 1-3 LIVETEXT

Nicu Savin

Actualizat 02/12/2020 la 23:57 GMT+2

În această seară vor avea loc ultimele 8 partide din etapa a 5-a a fazei grupelor Champions League. Chelsea, Sevilla, Barcelona și Juventus au deja calificarea asigurată în faza următoare, dar lupta rămâne deschisă în celelalte grupe, unde se vor disputa câteva partide cu miză foarte mare.

Manchester United - PSG

Credit imagine: Getty Images

Manchester United - PSG 1-3 LIVETEXT

Min 69. GOL PSG! Marquinhos îi aduce pe francezi în avantaj!
Min 49. Ocazie uriașă Manchester United! Martial ratează inexplcabil singur din șase metri cu Navas.
Min 32. GOOOL MANCHESTER UNITED! Șutul lui Rashford a fost deviat de Danilo în proprie poartă iar diavolii roșii au reșit egalarea după o perioadă mai bună de joc, în care PSG a cedat inițiativa.
Min 15. Meciul a fost dominat clar până acum de PSG. Parizienii rămân cu trei fundași pe faza de atac iar acest lucru lărgește terenul semnificativ. Astfel, jucătorii de bandă ai lui United au de muncă iar acest lucru oferă spații lui Mbappe și Neymar.
Min 6. GOOOL PSG! Kylian Mbappe a fost cu adevărat amețitor în fața careului dar după șutul său mingea ajunge cu noroc la Neymar iar brazilianul șutează imparabil de pe partea dreaptă. Gol meritat pentru că acest început de meci a fost controlat de francezi.
Min 1. A început partida de pe Old Trafford!
Echipele de start
MAN UTD: De Gea, Wan-Bissaka, Lindelof, Maguire, Telles, McTominay, Fred, Rashford, Fernandes, Martial, Cavani
Rezerve: Henderson, Bailly, Fosu-Mensah, Williams, James, Lingard, Mata, Matic, Pogba, Van de Beek, Greenwood, Ighalo.
PSG: Navas, Florenzi, Marquinhos, Diallo, Kimpembe, Verratti, Danilo, Parades, Neymar, Mbappe, Kean
Rezerve: Rico, Letellier, Kehrer, Di Maria, Rafinha, Kurzawa, Herrera, Bakker, Gueye, Dagba, Pembele, Fadiga.

Preview

Cel mai așteptat meci al zilei este cel dintre Manchester United și PSG, dar Sevilla-Chelsea sau Borussia Dortmund-Lazio se anunță, de asemenea, partide extrem de disputate.

Grupa E: Sevilla-Chelsea și Krasnodar-Rennes

Sevilla și Chelsea s-au calificat fără prea mari emoții din această grupă, dar duelul din această seară are o importanță aparte. Echipa care va câștiga își va asigura locul 1 la final și, teroretic, un adversar mai accesibil în optimile de finală.
Pe Stamford Bridge a fost 0-0, iar londonezii au prima șansă de a termina grupa în frunte, un rezultat pozitiv la Sevilla și o victorie acasă cu Krasnodar în ultima rundă fiind suficiente pentru acest lucru. Așadar, Sevilla trebuie să forțeze o victorie pe Ramon Sanchez Pizjuan, dar nu va fi deloc simplu. Chiar dacă echipa lui Lopetegui are 5 victorii consecutive în La Liga și Champions League, Chelsea traversează și ea o formă de zile mari, londonezii nemaipierzând de mai bine de 2 luni, atunci când au fost eliminați din Cupa Ligii de Tottenham, după prelungiri.
În celălalt meci al grupei, Krasnodar va juca acasă cu Rennes, meci care va decide, cel mai probabil, echipa care va termina pe locul 3 și implict va juca în primăvară în 16-imile Europa League. Fiecare echipă are nevoie de victorie pentru a-și îndeplini obiectivul, în timp ce un egal ar amâna deznodământul pentru ultima rundă.
Clasament
  • 1.Chelsea 10 puncte (9-1)
  • 2.Sevilla 10 puncte (6-3)
  • 3.Krasnodar (4-10)
  • 4.Rennes (2-7)

Grupa F: Borussia Dortmund-Lazio și Club Brugge-Zenit

Borussia Dortmund și Lazio sunt mari favorite la calificare. Nemții au nevoie de cel puțin un egal pentru a-și asigura prezența în primăvară, în timp ce lazialii pot sta liniștiți înaintea ultimei etape doar cu o victorie pe Signal Iduna Park sau un rezultat favorabil în celălalt meci al grupei. În tur, echipa lui Simone Inzaghi a câștigat cu 3-1, așa că Borussia este dornică de revanșă.
Ambele formații vin după câte un eșec surprinzător pe plan intern. Dortmund a pierdut lamentabil acasă împotriva lui FC Koln, scor 1-2, în timp ce "biancoceleștii" au fost învinși, tot acasă, de Udinese, scor 3-1. Un rezultat de egalitate ar mulțumi probabil ambele echipe, deoarece nemții ar fi calificați, iar romanii ar avea la îndemână accederea în optimi, ei urmând să joace acasă cu Brugge în ultima etapă.
Belgienii au nevoie de 2 victorii în ultimele 2 runde pentru a obține o calificare istorică. Primul hop va fi meciul de acasă cu Zenit, formație pe care au învins-o cu 2-1 la Sankt Petersburg și care mai are puține șanse de a evita ultima poziție. Totuși, o victorie la Brugge cu două goluri marcate, i-ar face pe ruși să spere la locul 3, astfel că nimic nu este jucat deocamdată.
Clasament
  • 1.Borussia Dortmund 9 puncte (9-3)
  • 2.Lazio 8 puncte (8-4)
  • 3.Club Brugge 4 puncte (3-8)
  • 4.Zenit Sankt-Petersburg 1 punct (3-8)

Grupa G: Ferencvaros-Barcelona și Juventus-Dinamo Kiev

În această grupă au mai rămas doar 2 necunoscute: cine va ocupa primul loc și cine va termina pe poziția a 3-a. Cel mai probabil, răspunsul la aceste întrebări îl vom afla abia săptămâna viitoare, întrucât e greu de crezut că se va schimba configurația grupei după meciurile din această seară.
Barcelona s-a descătușat în week-end cu Osasuna și nu ar trebui să aibă probleme la Budapesta, chiar dacă Ronald Koeman va menaja câțiva jucători în această seară. Catalanii vizează prima poziție în grupă, astfel că o victorie le-ar ușura munca în ultima rundă, când vor juca pe Camp Nou contra lui Juventus.
Torinezii speră în continuare la o minune pentru a prinde prima poziție, iar meciul cu Dinamo Kiev trebuie câștigat pentru asta, dacă se poate și la un scor fluviu. Echipa lui Pirlo nu traversează însă o formă extraordinară, iar egalul din ultima etapă din Serie A de pe terenul nou promovatei Benevento a îngroșat rândul contestatarilor tânărului antrenor italian.
În mod normal, Barcelona și Juventus ar trebui să-și câștige meciurile și să avem o ultimă etapă cu meciuri decisive: Barcelona-Juventus, finala pentru primul loc și Dinamo Kiev-Ferencvaros, finala pentru locul 3.
Clasament
  • 1.Barcelona 12 puncte (13-2)
  • 2.Juventus 9 puncte (8-4)
  • 3.Dinamo Kiev 1 punct (3-10)
  • 4.Ferencvaros 1 punct (5-13)

Grupa H: Manchester United-PSG și Basaksehir-Leipzig

Această grupă este, fără discuție, cea mai disputată. United, PSG și Leipzig luptă cu șanse egale pentru cele 2 locuri care duc în optimi. "Diavolii" sunt cel mai bine plasați înaintea ultimelor 2 etape, ei având nevoie de numai un punct din confruntările cu PSG și Leipzig pentru a accede în primăvară. Echipa lui Solskjaer are un moral extraordinar, după ce în ultimul meci din Premier League a reușit să revină de la 0-2 pe terenul lui Southampton, iar Cavani și-a intrat în mână fix înaintea meciurlui cu fosta sa echipă, de unde nu a plecat chiar în cele mai prietenoase condiții și s-ar putea să aibă o mare dorință de a plăti niște polițe.
Partida cu PSG va fi însă una infernală, francezii fiind aproape obligați să câștige. Orice alt rezultat ar face ca finalista sezonului precedent să nu mai fie la mâna ei în ultima etapă, asta dacă socotim că Leipzig va câștiga la Istabnul împotriva lui Basaksehir. Nemții sunt mari favoriți, dar turcii au arătat că, cel puțin acasă, își vând foarte scump pielea.
Calculele sunt încurcate, dar rezultatul de la Manchester va cântări enorm în economia calificării. Dacă PSG nu va învinge, United s-ar prezenta deja calificată la meciul de la Leipzig din ultima rundă, iar o victorie a nemților la Istanbul, dublată de una cu United, ar echivala cu eliminarea PSG-ului, lucru care ar fi o adevărată lovitură pentru parizieni.
Clasament
  • 1.Manchester United 9 puncte (12-4)
  • 2.PSG 6 puncte (5-4)
  • 3.Red Bull Leipzig 6 puncte (4-7)
  • 4.Instanbul Basaksehir 3 puncte (3-9)
Cele mai importante informații din cele 8 partide din această seară veți putea urmări în format LIVETEXT pe site-ul eurosport.ro cu începere de la ora 19:55.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo