Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Manchester City a făcut primul pas spre sferturile Champions League după un succes clar la Gladbach

Vlad Dumitrescu

Actualizat 24/02/2021 la 23:58 GMT+2

Manchester City s-a impus cu 2-0 la Borussia Monchengladbach în turul optimilor de finală ale UEFA Champions League.

Gabriel Jesus of Manchester City celebrates with his team mates after scoring their team's second goal during the UEFA Champions League Round of 16 match between Borussia Moenchengladbach and Manchester City at Puskas Arena on February 24, 2021 in Budapes

Credit imagine: Getty Images

Manchester City venea la Borussia Monchengladbach după o serie absolut impresionantă de 18 victorii consecutive în toate competițiile, performanță care aproape a asigurat titlul în Anglia pentru echipa lui Pep Guardiola.
Cu siguranță că City vrea să fie din nou campioana Angliei, dar marele obiectiv rămâne UEFA Champions League, atât pentru club, cât mai ales pentru Guardiola - spaniolul nu a cucerit niciodată marele trofeu fără Lionel Messi în echipă.

Manchester City continuă defilarea și în Europa

Această ”foame” de succes european s-a văzut încă de la începutul meciului. City a dominat copios partida, în timp ce Borussia Monchengladbach, al cărui antrenor a anunțat deja că va părăsi clubul în vară pentru a merge la Borussia Dortmund, a preferat să se apere extrem de retras și compact, bazându-se pe contraatacuri care nu au venit.
A venit în schimb o centrare magistrală a lui Cancelo, un jucător reinventat sub bagheta lui Pep Guardiola, la care a ajuns la momentul perfect Bernanrdo Silva pentru a relua cu capul și a deschide scorul, meritat, în minutul 29.
Repriza a doua a continuat în același ritm. Ba mai mult, City și-a intensificat ritmul și a prestat un pressing cu adevărat sufocant, care a copleșit-o pe Borussia Monchengladbach.
În minutul 65 City și-a dublat avantajul prin Gabriel Jesus. Joao Cancelo a fost din nou implicat, el trimițând o nouă centrare excelentă către Bernardo Silva, cel care de această dată a trimis mingea înapoi către Jesus iar brazilianul a dublat avantajul cetățenilor.
Continuă așadar marșul lui Manchester City cu a-19-a victorie consecutivă în toate competițiile.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo