Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Momentul carierei pentru Drăgușin! Cristiano Ronaldo a venit la el după meciul de debut la Juventus

Cosmin Cioboata

Publicat 04/12/2020 la 09:21 GMT+2

Radu Drăgușin este omul momentului în fotbalul românesc. Puștiul de 18 ani a debutat miercuri la Juventus, chiar într-un meci de UEFA Champions League.

Radu Drăgușin

Credit imagine: Getty Images

Drăgușin a fost aruncat în luptă de Andrea Pirlo cu 20 de minute înainte de final, când Juventus o conducea deja cu 3-0 pe Dinamo Kiev, în penultima etapă din grupele UEFA Champions League.
Fundașul român a fost încurajat de ceilalți colegi în partida de la Torino, care a reprezentat un pas uriaș în cariera lui. Printre cei care l-au felicitat la finalul meciului pe Drăgușin se numără și Cristiano Ronaldo, vedeta lui Juve.
"Mi-au urat la cât mai multe convocări. Atât Morata, Ronaldo, cât și restul colegilor m-au încurajat", a spus Drăgușin, pentru as.ro.

Drăgușin, încurajat de Pirlo înaintea debutului la Juventus: "Mi-a zis să mă bucur de moment"

Pirlo are mare încredere în calitățile lui Drăgușin. Antrenorul "bianconerilor" a demonstrat asta când a decis să-l introducă la numai 18 ani într-un meci de Champions League. Românul a dezvăluit că a avut emoții mari înainte să intre pe teren, apoi s-a liniștit și și-a văzut de joc:
"Mi-a zis să intru calm, relaxat, să fiu încrezător și să mă bucur de moment. Au fost niște emoții foarte puternice, dar în timpul meciului nu m-am mai gândit la ele neapărat"
Drăgușin a avut un mesaj și pentru selecționerul Mirel Rădoi. Fundașul de 18 ani a debutat recent la naționala de tineret, iar acum speră să bifeze și prima convocare la naționala mare:
"Sper ca selecționerul naționalei mari să mă cheme cât de curând la lot, să aibă încredere în mine și să îmi dea această șansă".

Fundașul român Radu Drăgușin a debutat la Juventus, la 18 ani

Drăgușin a ajuns a academia lui Juve în 2018, după ce italienii le-au plătit 250.000 de euro celor de la Regal Sport București. Fundașul român a evoluat la grupele de juniori U17 și U19 ale campioanei Italiei în ultimii doi ani, iar în această toamnă a fost promovat la echipa primavera (U23).
Parcursul lui Drăgușin la Juventus a atins apogeul miercuri seară, când a jucat în premieră pentru prima echipă a "Bătrânei Doamne", alături de Cristiano Ronaldo&Co.

Rapid va beneficia de pe urma unui viitor transfer al lui Drăgușin de la Juventus

Florin Manea, impresarul lui Drăgușin, a dezvăluit că, în cazul în care fundașul român va fi vândut de Juventus în viitor, Rapid va fi echipa care va încasa un procent de 5% din suma de transfer. Motivul? Centrul de Performanță Rapid este continuatoarea Academiei Regal Sport.
"El a costat 260.000 de euro, nu mai există nicio sumă de plată pentru debut așa cum s-a scris în presă. Academia Regal Sport și continuatoarea sa, Centrul de Performanță Rapid, nu trebuie să mai primească niciun ban de la Juventus.
O să mai ia Rapidul, în cazul în care se transferă în altă parte, 5% din suma de transfer ca taxă de solidaritate. În cazul în care nu rămâne la Juventus, costul e de doar 270.000 de euro, grila de formare, adică aproape cât au plătit torinezii pe el la 16 ani. Craiova nu a vrut să dea 50.000 de euro pe el, FCSB-ul la fel, vorbeau să dea câteva zeci de mii. Și a venit Juventus și a dat 260.000 de euro", a declarat Florin Manea, pentru sport.ro.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo