Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Mourinho, gest surprinzător: "Primul lucru pe care l-am făcut în vestiar a fost să îi cer scuze"

Cristian Mihală

Publicat 27/11/2019 la 10:57 GMT+2

Jose Mourinho a dezvăluit la finalul meciului câștigat de echipa sa, Tottenham, scor 4-2 cu Olympiacos, că i-a cerut scuze în vestiar lui Eric Dier pentru faptul că l-a scos în minutul 29 al întâlnirii.

Mourinho

Credit imagine: Eurosport

Al doilea meci al tehnicianului portughez pe banca lui Spurs a început cum nu se poate mai prost, grecii conducând cu 2-0 după 20 de minute. Astfel, în minutul 29, Mou a simțit nevoia să mute ofensiv și l-a introdus pe Eriksen în locul lui Dier.
O decizie extrem de dificilă, în contextul în care mijlocașul englez cu siguranță că a fost afectat în plan psihic de această hotărâre. Mourinho însuși e conștient că Dier a fost afectat și a ținut să puncteze că i-a cerut scuze la final, în vestiar, explicându-i că totul a avut rațiuni tactice, nefiind nemulțumit de prestația sa.
"Primul lucru pe care l-am făcut în vestiar, la final, a fost și îi cer scuze lui Eric Dier. Nu e niciodată ușor pentru un jucător să fie supus la o decizie de acest gen. Nici pentru cei din staff nu e deloc ușor. Dar a fost o schimbare pentru echipă, aveam nevoie de soluții. Era 2-0, ei se închideau foarte bine și am avut nevoie de un al doilea om, lângă Dele Alli. A fost o decizie grea, am avut de ales între Winks și Dier", a spus "Specialul" pentru BT Sport.

A înțeles Dier decizia lui Mourinho?

Întrebat cum a reacționat mijlocașul, Mourinho susține că acesta a înțeles, deși e conștient că e complicat pentru fotbaliști să nu ia lucrurile personal.
"Eric a înțeles, dar realitatea e că nu e niciodată ușor să te faci înțeles în astfel de situații. E greu pentru jucător să înțeleagă că renunți la el așa devreme. Dar fotbalul este despre echipă, nu despre individualități. Nu a fost deloc ușor să îl scot pe Eric, mă gândisem inclusiv la varianta să scot unul dintre fundașii centrali și să îl joc pe Dier acolo", a mai spus Mou.
Mourinho a devenit primul antrenor care califică 6 echipe diferite în optimile Ligii Campionilor. Spurs nu mai poate pierde locul secund, cu o etapă rămasă de disputat, dar nici nu poate urca pe primul loc, unul "anexat" de Bayern.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo