Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ronaldo: "Acesta a fost cel mai bun meci din carieră, a fost magic". Ce s-a întâmplat la schimbare

Cristian Mihală

Actualizat 24/04/2020 la 12:08 GMT+3

Brazilianul Ronaldo a fost rugat să nominalizeze cel mai bun meci al carierei sale. Fostul mare vârf a ales, fără să stea prea multe pe gânduri, partida cu Manchester United, din ediția 2002-2003 a Champions League. Real a pierdut returul 4-3, dar s-a calificat în semifinale cu 6-5 la general.

Ronaldo, la Real Madrid

Credit imagine: Getty Images

După 3-1 pe Bernabeu, "galacticii" păreau că nu vor avea emoții în Teatrul Viselor, la retur. Cu o formație impresionantă, din care nu lipseau Figo, Zidane, Makelele sau Roberto Carlos, madrilenii erau văzuți de mulți principala favorită la câștigarea trofeului.
Ronaldo a deschis scorul rapid, în minutul 12 și se părea că soarta calificării e jucată. Van Nistelrooy și un autogol al lui Helguera i-a făcut pe englezi să spere, dar brazilianul din atacul lui Del Bosque a mai marcat două goluri, pentru prima sa triplă din UEFA Champions League. Pe final, Beckham a marcat de două ori pentru o victorie nesperată a "diavolilor", însă calificarea nu a putut fi întoarsă.
Schimbat în minutul 67 cu Solari, la un scor în care fanii lui United se consolaseră cu eliminarea, Ronaldo a avut parte de un tratament special. Potrivit The Guardian, a fost primul jucător advers care beneficiază de "standing ovation" din partea fanilor lui United, pe Old Trafford. O evoluție perfectă, încununată cu recunoștința unora dintre cei mai exigenți fani din lume, suficient pentru Ronaldo să considere acea partidă borna carierei sale.
"Cel mai bun meci al meu cred că a fost pe Old Trafford contra lui United. Țin minte că atunci când am fost schimbat, tot stadionul s-a ridicat în picioare și mi-a oferit standing ovation. Nu m-am așteptat la așa ceva, a fost un moment magic. Va rămâne unul dintre cele mai impresionante momente din toată viața mea", a spus Ronaldo în presa engleză.

Manchester United - Real Madrid, meci legendar

Partida din aprilie 2003, de pe Old Trafford a rămas în amintirea tuturor, mulți considerând-o cea mai spectaculoasă partidă din istoria Champions League. Hierro, căpitanul legendar al Realului, a rememorat și el modul în care a fost tratat Ronaldo de fanii lui United.
Acesta a fost Ronaldo. A marcat o întreagă eră, un jucător dintr-un milion. Și putea să fie și mai relevant în istoria fotbalului, dacă nu ar fi avut acele accidentări. Să vedem cum e ovaționat de un întreg stadion advers a fost ceva incredibil. Ne uitam unii la alții și nu ne venea să credem. Cât de minunat e să fii tratat astfel de suporterii adverși? A fost un moment minunat pe care niciunul dintre cei prezenți pe Old Trafford nu îl vom uita vreodată | Fernando Hierro, căpitanul lui Real Madrid
În cele din urmă, Ronaldo nu a reușit nici în acel an să își treacă în palmares Champions League, singurul trofeu major care îi lipsește dintr-o carieră impresionantă. Real avea să fie eliminată în semifinale de Juventus, după 2-1 pe Bernabeu și 1-3 la Torino.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo