Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Seara istorică a lui Ilicic: Slovenul a fost la un pas să se retragă din fotbal la doar 21 de ani

Vlad Dumitrescu

Actualizat 11/03/2020 la 13:53 GMT+2

Josip Ilicic a avut o seară de vis în UEFA Champions League: slovenul a marcat de patru ori în deplasarea de la Valencia.

Josip Ilicic, auteur d'un quadruplé sur la pelouse de Valence en Ligue des champions, le 10 mars 2020.

Credit imagine: Getty Images

La un pas de retragere la doar 21 de ani

Ilicic a debutat în prima divizie a campionatului din Slovenia la doar 19 ani. El a jucat timp de două sezoane la Interblock, unde a marcat 12 goluri în 55 meciuri. La sfârșitul sezonului 2009/2010 însă, echipa a retrogradat în liga a doua. Deși a fost unul dintre cei mai buni jucători ai clubului și unul dintre cei mai promițători jucători sloveni, el a încheiat sezonul ca rezervă. La doar 21 de ani, nimic nu mergea conform planului.
Descumpănit total de situația în care se afla, Ilicic a luat în considerare retragerea. Totul s-a schimbat însă după un telefon pe care l-a primit câteva săptămâni mai târziu de la Zlatko Zahovic, cel care era director sportiv la Maribor. Zahovic i-a propus lui Ilicic să vină la club iar slovenul nu a ezitat. De aici cariera lui Ilicic a luat o turnură total neașteptată. După un meci în Europa League împotriva lui Palermo în care a impresionat, italienii s-au hotărât, tot în 2010, să îl aducă pe sloven la echipă, pentru 1.5 milioane de euro.
Josip Ilicic (Atalanta Bergamo)

Ilicic, cu plusuri și minusuri

De la început, era evident că Ilicic era un talent aparte iar perioada de început de la Palermo a dovedit acest lucru. Slovenul a jucat pe bandă la început, pentru că Javier Pastore ocupa locul de nr.10, însă atunci când argentinianul a plecat, Ilicic și-a ocupat locul de drept. El avea calitățile necesare pentru a avea succes: înalt, puternic și atletic, slovenul avea fizicul unui sprinter eficient, însă este și tehnic cu mingea la picior.
Ilicic are abilitatea de a lovi mingea precum cei mai mari jucători din Serie A iar dacă vei urmări un videoclip pe Youtube cu cele mai bune momente ale sale, vei rămâne inevitabil impresionat. Problema sa majoră este constanța - are tendința de a avea cel puțin la fel de multe meciuri slabe, în care ratează inexplicabil sau dispare pur și simplu din meciuri.
După perioadă bună petrecut la Fiorentina între 2013 și 2017, în care a marcat 29 de goluri în 105 meciuri jucate în Serie A, Ilicic ajunge în iulie 2017 la Atalanta. Aici, Gasperini reușește să scoată ce e mai bun din sloven, care dezvoltă între timp un parteneriat formidabil cu Papu Gomez.
Ilicic poate avea probleme atunci când nu are mingea - este deseori prins în afara poziției sale, se apară mult prea retras iar de multe ori au existat informații că este nemulțumit de sesiunile de antrenamente pe care le consideră prea dure. Totuși, la Atalanta, Gian Piero Gasperini a lucrat la aceste aspecte cu el și în acest moment este principalul pericol în contraatacurile Atalantei.
Europa League: Atalanta-Apollon Limassol, Josip Ilicic (Getty Images)

Ilicic scrie istorie în UEFA Champions League

A fost o seară istorică pentru Josip Ilicic la Valencia. Slovenul are a devenit primul jucător care a reușit să înscrie patru goluri în deplasare într-un meci de Champions League. Ilicic a ajuns la 14 goluri în toate competițiile în 2020, mai multe și decât Cristiano Ronaldo. La finalul acestui meci superb ar fi trebuit ca întreg stadionul să aplaude iar Ilicic ar fi meritat cu siguranță aplauze la scenă deschisă. La fel și coechipierii săi - Atalanta este o echipă care face totul diferit, care preferă mereu să atace și un club care a adus bucurie într-o regiune în care acest lucru este rar în prezent. A fost însă liniște. Coronavirusul a răpit bucuria italienilor de a fi martori la momentul de glorie al lui Ilicic, pe cea mai importantă scenă a fotbalului.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo