Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Un super-computer a generat finalistele din Champions League! Ce echipă o va detrona pe Bayern

Irina Aldea

Actualizat 27/01/2021 la 15:28 GMT+2

Un super-computer a anticipat ce echipe se vor califica în fazele superioare ale ediției din 2021 a UEFA Champions League. Campioana Europei, Bayern Munchen, va fi detronată, potrivit computerului-minune.

Un super-computer a generat finalistele din Champions League! Ce echipă va detrona campioana Bayern

Credit imagine: Eurosport

Analizând forma de moment a jucătorilor, situația din clasament, dar și transferurile făcute de echipele calificate în optimile UEFA Champions League, un super-computer a alcătuit tabloul fazelor superioare a competiției-regină din Europa. Înaintea partidelor din optimi, FiveThirtyEight a actualizat predicțiile privind șansele echipelor să ajungă în fazele superioare ale competiției.
Un super-computer a prezis că Manchester City, trupa lui Pep Guardiola, se va lupta pentru titlul UEFA Champions League cu actuala campioană, Bayern Munchen. "Cetățenii" lui Guardiola ar urma să câștige în sfârșit trofeul îndelung râvnit pe Etihad. Partidele din turul optimilor de finală vor avea loc la mijlocul lunii februarie.
Der FC Bayern München gewann 2020 unter anderem die Champions League

Un super-computer, predicții pentru UEFA Champions League

Manchester City, care se întâlnește cu Borussia Monchengladbach în optimile de finală, a primit 47% șanse să ajungă în finală. Bayern este a doua echipă în această ierarhie, cu 30% șanse să ajungă în ultimul act, în timp ce Barcelona și Liverpool completează topul, primind șanse de reușită în semifinale de 24%, respectiv 16%.
În orice caz, "cetățenii" au cel mai mare procentaj când sunt analizate șansele la titlu, 31%. Potrivit computerului-minune, campioana en-titre, Bayern Munchen, are doar 16% șanse să-și păstreze trofeul câștigat anul trecut după finala cu PSG. Campioana Franței are o misiune grea în optimi: întâlnește Barcelona pe Camp Nou în meciul tur. Trupa lui Pochettino are 36% șanse să ajungă în sferturile de finală.
Potrivit predicțiilor super-computerului, PSG are doar 9% șanse să ajungă în finală și 4% șanse să câștige în premieră titlul UEFA Champions League. Real Madrid și Chelsea au 5%, respectiv 4% șanse să câștige trofeul anul acesta. Finala competiției va avea loc pe 29 mai la Istanbul, pe Ataturk Olympic. Optimile Champions League sunt programate să aibă loc pe 16-17-23-24 februarie (turul), respectiv 9-10-16-17 martie (returul). Toate partidele se vor desfășura de la ora 22:00. Tragerea la sorți pentru stabilirea sferturilor/semifinalelor și finalei va avea loc pe 19 martie.

Programul complet al optimilor UEFA Champions League:

  • Borussia Monchengladbach - Manchester City
  • Lazio - Bayern Munchen
  • Atletico Madrid - Chelsea
  • RB Leipzig - Liverpool
  • FC Porto - Juventus
  • Barcelona - PSG
  • Sevilla - Borussia Dortmund
  • Atalanta - Real Madrid
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo