Doar 3 jucători din istoria Championship au reușit performanța de a înscrie cel puțin 30 de goluri într-un singur sezon.
Glenn Murray a punctat de 30 de ori în sezonul 2012-2013, iar Ivan Toney a făcut-o de 31 de ori în sezonul 2020-2021. Aleksandar Mitrovic a ajuns la 30 de goluri marcate, cu 17 meciuri rămase până la finalul sezonului.
Mitrovic a înscris 30 din cele 77 de goluri marcate de Fulham în 29 de partide în acest sezon. Trupa lui Marco Silva este lider în Championship, cu 61 de puncte, având 6 meciuri consecutive fără înfrângere, în campionat.
Championship
Bournemouth, a 2-a echipă promovată în Premier League! "Cireșele" revin pe prima scenă după doi ani
03/05/2022 LA 20:37
Atacantul sârb traversează o formă extraordinară în acest sezon, iar cifrele sale spun totul de la sine, el având o medie de peste un gol pe meci, ceea ce îl transformă în golgheterul ligii secunde din Anglia.

Mitrovic, șanse mari să devină cel mai bun marcator din istoria Championship

Fulham s-a distanțat la 8 puncte față de ocupanta locului 2, Blackburn, iar liderul din Championship are și un meci mai puțin disputat.
Mitrovic a deschis scorul pentru Fulham în minutul 29, reușind dubla după pauză, în minutul 50. Tehnicianul lui Millwall, Gary Rowett a vorbit despre sârb la finalul meciului: "Este un adevărat învingător, este nemilos. Poate să câștige meciuri de unul singur și profită de orice ocazie. Din acest motiv, el este probabil cel mai bun atacant din istoria Championship", a spus Rowett, conform BBC.
A fost a patra înfrângere în 6 meciuri pentru Millwall, care se află la opt puncte de locurile de play-off.
CITEȘTE ȘI:
Mitrovic l-a egalat pe Glen Murray la numărul de goluri marcate și îl va depăși, cel mai probabil, și pe Ivan Toney, care a punctat de 31 de ori în sezonul trecut.
Glen Murray a fost un atacant ce a marcat 30 de goluri pentru Crystal Palace în sezonul 2012-2013, iar până anul trecut, era cel mai bun marcator din istoria Championship. Acum poate deveni al treilea.
Murray s-a retras din fotbalul profesionist începând cu 21 mai 2021, așa că nu va avea ocazia să doboare recordurile lui Mitrovic și Toney.
Ivan Toney (25 de ani) este unul dintre cei mai importanți jucători din istoria lui Brentford. El a marcat 31 de goluri în sezonul 2020-2021, doborând recordul lui Glen Murray. Golurile sale au fost decisive în promovarea istorică a lui Brentford, iar atacantul a reușit să înscrie de 6 ori în actualul sezon de Premier League. Ivan Toney este omul care în numai 2 ani a reușit să ajungă din Liga a 3-a engleză până în Premier League.
Ajuns la 25 de ani, Toney a fost jucătorul lui Newcastle, dar nu a primit prea multe șanse de a-și demonstra valoarea. Atacantul a fost împrumutat de "coțofene" la mai multe echipe din eșaloanele inferioare, iar în 2018 a fost cedat definitiv la Peterborough. A fost cumpărat cu 10 milioane de £ în vara lui 2020, de Brentford.
Championship
Fulham, prima echipă promovată în Premier League! Mitrovic, aproape de a intra în istorie
19/04/2022 LA 20:39
Championship
Steve Bruce a revenit în antrenorat, după demiterea de la Newcastle! Contract pe un an jumătate
03/02/2022 LA 19:39